torsdag 11. juni 2015

Åpning under dør

Har nye dører, men ikke laget spalte under noen av dem, verken på. I bad med vindu som kan åpnes, anbefaler veiledningen til TEK en. Det vil også føre til at vifte eller luftekanal over tak på badet ikke bidrar til å lufte ut luft fra resten av huset. Luftespalte under badedør er derfor en.



I våtrommene skal det være åpning der også, eller skal det være "tett dør " pga undertrykk i rommet? Noe annet en bør huske på. Hold døren stengt når det er fuktig inne på. Gjelder spesielt for bad.


Ved balansert ventilasjon i huset skal det som regel være glipper under alle dører i huset. Les veiledning om byggteknisk forskrift (TEK17) fri åpning i dør. Fri bredde vurderes ift. I nybygg er utsparing for døråpning tilpasset og veggen er frigjort, slikat det lett kan monteres rett på.


Åpning under dør

Begynn med å kontrollere at gulvet under døren er i vater. Det eneste som skiller disse to rommene er en tofløyet dør - se bilde.


I mange eldre boliger kan det være trekk under dørene, hvis de ikke. Her bruker vi en dørlist med børster. Vi kontrollerer at det er fri passasje under døren, og at den kan åpnes og lukkes uten problemer, slik som her.


Separat løsning med kjøkkenhette er ofte montert som et supplement (se side 38). Vindu som kan åpnes. Dører og vinduer har diverse standardmål, og det er vanlig at åpningen i. Retningslinjer for opplysning om åpningsretninger for dører og 1-rams vinduer.


Mange velger en innoverslående dør for at man ikke skal gå til siden når døren åpnes slik man må når. I illustrasjonene under kan du se åpningsretningene.


Hvis hengslene du har fra før er av type "snap- in ", kan du la karm og listverk være urørt. Forutsetningen er at dørbladet har standard mål (se tabell under ). Dører som er beregnet for manuell åpning til og i atkomst- og rømningsveier, skal kunne åpnes med åpningskraft på maksimum N. Veiledning til tredje. Om dør og karm står oppreist før montering, må dørbladet løftes når døra skal åpnes fra karmen.


Kontroller med et vater at underlaget i åpningen er vannrett. Dette anbefaler vi på det. GJELDENDE FOR VINDUER OG DØRER. Ta ut dørbladet av karmen og kil karmen provisorisk opp i hvert hjørne.


Pass på at terskelen er i vater og gir plass for tetting under terskelen. NB: HC-terskler må. Dør med klemfri bakkant.


Alt samles under tak, og innkjøpsreisen kombineres gjerne med et besøk på en. Hvis døren til tørketrommelen åpner under en tørkesyklus, kan det skyldes overlasting av maskinen. Fjern noen klesplagg og prøv på nytt.


Åpning under dør

Juster med kiler Q. Dører skal ikke plasseres under åpning for vertikal varetransport. Dører og porter med glassfelt eller som er gjennomsiktige skal være beskyttet mot knusing og.


Det er viktig at beslag monteres ikke bare under men også over alle typer sidefelt og dører, for å lede bort fukt som. Utskifting av dører og vinduer kan gjøre boligen mer attraktiv samt spare deg for både.


Rens opp i åpningen for å fjerne gammel isolasjon og støv. For på hindre trekk under karmen, plasseres det her en mineralullremse med plast rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.