tirsdag 9. juni 2015

Lyddemping gips

Hos Norgips produserer vi i overkant av tolv forskjellige gipsplater. Alt fra robuste overflater egnet for kjeller og bod til våtromsplater, lyddemping og mer. Gipsplater er løsningen.


Ekperten: Dårlig lydisolering er lett å fikse. Angåande konstruksjon av lydhimling kan man finne beskrivelser på framgangsmåte og produktvalg både hos glava og rockwool. Disse platene egner seg ekstremt godt for kinorom ettersom de både lydisolerer tilsvarende gipsplater samt, i motsetning til gips, lar deg skru fast alt fra.


Fordelen ved å velge gips. Bruk gips - eller sponplater som kledning - tykkelse - mm. Dobbelt lag av gipsplater er det vanligste å bruke, men disse må ikke festes. Med to lag gips må man da ha minst tre lydbøyler per plate i snitt.


Så legger du lydisolasjonsplate og ett eller to lag med gips utenpå. Deretter legger man gipsplater som også har en bra lyddempende effekt. Etter at hulrommet er fylt opp med Glava, monterer du kledningen.


Lyddemping gips

Hvilken kledning du velger utenpå isolasjonen påvirker også resultatet. Da Sintef Byggforsk testet Fermacell fibergips fikk de noen enestående resultater.


Ny kunnskap om lydisolering i. Slik ser den ferdige lyddempende veggen ut. SLIK: Få det beste ut av nettet ditt. De har en god lyddempende effekt.


Skal du isolere mot trinnlyd bruker du fremdeles to lag gips, men de må henge. Lyddempende egenskaper for Fermacell fibergips. SINTEF Byggforsk har målt lydisolasjon i vegger, gulv og himling med kledning av Fermacell. Etter at isolasjonen er lagt på plass monteres platene i form av gips - eller sponplater.


Benytt gjerne to platelag. Lydabsorbenter er lyddempende materialer og produkter som brukes for. Når hele første laget med gips er skrudd er det viktig å gå over for å se at alt er. Det finnes skikkelig tykke tunge gipsplater å få.


Det er egentlig ganske så mange flere typer gips og plater å få enn det folk er klar over. Montere Walls2Paint-plater (spon) utenpå gipsen igjen for å få en mer robust.


Hva med å lime lag gips for så å lime plater utenpå det igjen? Rommet gir god lyddemping både oppover og ut mot de andre rommene i kjelleren.


Lyddemping gips

Har lagt opp med et lag fibergips, greenglue og vanlig gips. Fletting: Det er foreslått at Lyddemping blir flettet inn i denne artikkelen eller seksjonen. Lufttetthet - helt avgjørende. Stender kappes litt kortere slik at dekket har mulighet til nedbøyning.



Brannhemmet sponplate. Overtenning etter min. Noe bidrag til brann. Med tradisjonell lyddemping ville det vært lydabsorberende plater festet.


En mulig metode kan være å bruke gipsplater i sentrum, stendere på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.