onsdag 22. juli 2015

Behandling av tremøbler

Noen liker en grånet, naturlig teakfarge, mens andre foretrekker den vakre, gylne tonen i treet. Følgende produkter kan brukes til oljebehandling av hagemøbler i tre. WOCA Hagemøbelolje natur og teak -farget samt WOCA Hagemøbel- olje Exclusiv. Til behandling av teak og edeltre.


Meget penetrerende teak- olje med dobbelt UV- filter.

Unntaket er teak om du ønsker å la dem bli grå, som de naturlig blir med tiden. Behandling med klar treolje på uimpregnert virke, frarådes. Bruk heller beis. Men teak inneholder naturlige oljer og har det i grunnen best ubehandlet.


Det er en fordel å kjenne kvaliteten før behandlingen starter og. Seilbåteiere vil ha teaken naturlig, mens motorbåteiere ofte ønsker å olje.


Over tid kan møbler i teak få et naturlig hvitskjær, som kan fjernes med teakolje.

Velger du allikevel å oljebehandle møbelet, krever det pågående oljebehandling. Tørkende alkydtreolje for behandling av tidligere oljede eller ubehandlede utemøbler etc. Spesielle egenskaper: Oljen er klar, tørkende og lavviskøs.


Jeg har en stueseksjon i oljet massiv teak fra 60-tallet. De ulike delene. Treverket er nå klart for ny behandling, enten du ønsker olje eller lakk. Grå teakmøbler blir som nye.


Utemøbler av hardved tåler mye juling. Men det er viktig at de blir oljet, og da med den riktige oljen. Olje til hardved skal ikke danne. Siden skal jeg pusse teak platene rundt oppe i båten.


Hvordan bør disse. Vask bort alt slipestøvet med rødsprit. La oljen trekke seg. Denne oljen er beregnet til impregnering, vedlikehold og beskyttelse av teak.

Gir teaken nytt liv. Kan brukes både inne og ute. TEAKBEHANDLING MED NY TEKNOLOGI. Tradisjonelt sett har behandling av teak på båter vært av å bruke forskjellige former for olje.


På seilbåter har. Vask vekk rester av olje og skitt på overflaten med teakrens, forvask for maling eller kraftvask, og påfør ny olje eller beis ut fra hva møbelet fra før er behandlet.


UNDER VÅRENS VEDLIKEHOLD FØLGES PUNKT OG 3. LAKK TILSATT RESPECT MALEROLJE. For behandling av teak og edeltre. Høykvalitet olje for vedlikehold på hardtre som eik, ask, teak. Teakmøbler - vedlikehold.


Deretter følger man pkt. For å få bordplaten pen, måtte et lag med lakk slipes vekk, før vi kunne påføre nye lag treolje. Stolene hadde nok ikke blitt behandlet i det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.