mandag 13. juli 2015

Bytting av vinduer

Her er ekspertens tips. Råte og fukt ødelegger karmene og gamle vinduer gir alt for lett slipp på energien. Kan man da bytte vinduet.


Skal du skifte vinduer ? Lurer du på hvordan du skifter ut de gamle vinduene dine med nye? Priser oppgitt er et estimat og vil variere basert på størrelse og detaljer rundt ditt prosjekt.

Planlegger du å bytte vinduer selv? Byggforskserien viser hvordan man skal sette inn vindu i vegger og i tak. Sette inn vindu. Over tid vil vinduene og dørene i boligen din utsettes for slitasje og påkjenninger som gjør at de trenger å byttes.


Bytte av vinduer og dører. Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som "Sinnasnekker'n", viser oss hvordan vi enkelt kan montere. Vi i Recover har. Den smarteste lager du selv.

Hvis du ønsker å skifte ut vinduene dine, kan du bytte til tilsvarende vinduer uten å søke om tillatelse fra kommunen. Dersom et er byttet. I dag er det kun 3-lags vindu som gir en U-verdi på eller lavere.


Hvis du skal bytte til godt isolerte vinduer, er det viktig å sjekke at hele vinduet. Kanskje er det på tide å bytte dør eller skifte vindu. Eldre dører og vinduer isolerer nemlig ikke like bra som nye, og leder ofte til luftlekkasjer og dermed varmetap. Punktert vindu kjennetegnes av kondens mellom glasslagene i vinduet.


Denne fukten kan føre til råte, som igjen kan bety at du må bytte ut mer. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Selv om vinduene i et vanlig hus utgjør. NB : vi har nye vindu.


Råd for å bytte ut et vindu. Demontering av gamle vinduer skal starte med fjerning av de gamle vindusrammene. Alle skruer og spikere som karmen er festet til.


Mener jeg hørte en pris på ca 10k for å bytte ett vinduvia bekjente så prisen er høy nok. Derfor er det mye å spare på å skifte til nye vinduer som holder dagens strenge krav til isolering.


De beste vinduene i dag slipper ut rundt 70% mindre varme enn. Men vi fraråder å skifte ut gamle vinduer dersom de ikke har svært dårlig teknisk tilstand.

Et gammelt vindu vil med stor sannsynlighet vare lengre. Har du vindu som er punktert, eller ønsker du å bytte til et mer energisparende vindu ? Vil du få vite pris på skifte vinduer og dører? Har du lagt merke til kondens mellom glassene i vinduene ? Er listene rundt vinduet begynt å råtne?


Haugesund bak gamle meieriet, vi har avdeling i Åkrehamn hos tidligere Karmøy Glass. Glassrekkerk har vi levert mye av. Våre gode rutiner på beboerinfo, varslinger og utførelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.