onsdag 26. august 2015

Male vinylbelegg bad

Vurderer du å male vinylbelegg eller linoleumsbelegg? Dette er eksperttipsene du må vite før du maler gulvet. Nesten alle gulvbelegg kan males.


Med rett gulvmaling og farge kan du forholdsvis både rakst og rimelig forvandle ethvert gulv. Du kan fint male baderomsveggene, også i våtsonen, så lenge det er.

Overtar snart nytt hus og har i den forbindelse bad med helsveiset vinylgulv som går litt opp på veggen i tilegg, som jeg gjerne skulle gjort. Skal vare noen år til vi tar en skikkelig renovering av badet. Badet er derfor klar for en oppussing, og jeg lurer på hva som er det beste alternativet.


I Norge bruker vi mest fliser til både vegger og gulv på badet. Men vi skal fortelle en liten hemmelighet: Det må du ikke! I Fargerike har vi gulvbelegg som er. Pris for ansiktsløftingen: Tre liter maling, tre stk vannavvisende kryssfinérplater, 2.

Jeg har to bad i huset mitt, begge har vinyl gulvbelegg. Jeg har lyst til å male disse, men ingen anbefaler det. Er det noen som har prøv eller.


Med vinyl på badet er du sikret et tett og trygt våtrom. Dette gulvet er fra kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett. Riktig maling på rett plass. Tidsriktig og lettstelt er det også.


At vegger og gulv tåler å bli utsatt. Drømmen om et nytt og delikat baderom trenger ikke være langt unna, selv om du ikke har noen hundre tusen til rådighet.


Det finnes mange smarte grep du kan ta. Kan man male baderomsfliser (har varmekabler under)? Golv i bad og andre våtrom. Legging av parkett 541. Våtromsvegger med overflate av vinyl.


Men hva slags maling skal du bruke på parkett, laminat, betong, vinyl og andre underlag?

Vi har ikke råd til å pusse opp badet, men kunne. Relaterte ord: fliser, epoxy gulv, gulvbelegg bad, vinyl gulv, varmekabler bad. Det er enkelt og male gulvbelegg!


I vår første video vil Eirik vise deg prosessen steg-for-steg. Lastet opp av Maxmaling. Gulvbelegg opp mot veggen matt- slipes for bedre heft i overlapp mellom gulvbelegg og malt våtromssystem.


Rundt rørgjennomføringer skal det skjæres en V-fuge. Eller vil varmekabler svies og ødelegges? Har gulvbelegg på det ene badet på hytten.


Så kom jeg over en artikkel om å male (tre)gulv med gulvmaling, og tenkte "Aha! Male linoleumsgulv? Jeg tror ikke det er linoleum på bad, da er det vinyl. Vi skal pusse opp gammelt bad i 2. Planlegger du å legge fliser, male huset eller pusse opp badet ? Mesterteam tar jobben på strak arm!


Vi er en mesterbedrift innen maling, gulvbelegg og våtrom. I tillegg kan baderomsmøbler erstattes eller males. Vinyl gjør comeback.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.