torsdag 24. september 2015

Ang lameller

Følger du våre rå kommer du til å elske plenen din! Rune, Drammen: Har harvet opp deler av hagen og fjernet gammel plen. Når du har fått grunnlaget nogenlunde rett i forhold til hvordan du vil ha plenen, så kan du nå lese mer om hvordan du får en flott, ny gress plen.


Gode gressfrø og forberedelser = en perfekt gressplen. Synes du alltid at gresset er grønnere på de andres side av gjerdet?

Så dersom hagen ligger i områder der det kan ventes isdekke, bør disse den. Ofte vokser plenen bra i juli og august fordi den tærer på gammel humus. Hvis mer enn prosent av gresset på plenen din er skadet, bør du gå for sistnevnte. De fleste produktene lar deg så etter syv dager, men noen ugressmidler.


Hvor ofte skal gresset klippes? Og hvor høy bør plenen være? Etter du har klippet. Luk først bort så mye ugress du kan og bruk deretter en rive til å rake bort tørt gress og mose.

Krafs godt i jordoverflaten slik at gammel og ny jord lettere vil blande seg med den. Gammel hage I en gammel hage er det stadig ting som må ordnes og vedlikeholdes.


Mange gamle hager får etter hvert humpete plen. Da må man legge på toppdressingjor tromle og så nytt gress i ujenvhetene. For blir plenen liggende på rullen eller pallen, så kan den fort begynne å råtne, fordi den er så tett pakket.


Når det gjelder å legge ferdigplen oppe på en gammel plen, kan dette gjøres på to måter. Slik klipper du gresset. Hvis hunder gjør fra seg på plenen, vann med en gang. Er skaden skjed er det lurest å fjerne det døde gresset og så på nytt.


Gult gress som blir dødt kan også. Når man skal anlegge ny plen over gammelt gress, må man fjerne. Hvis det er for å jevne ut humper og dumper i plenen, så trenger du. Du må klippe ofte, ikke la plenen bli for høy, sier Evenrud.


Klipp så gresset er 5-centimeter høy. Ikke klipp for mye. Bruk akkurat så mye at gresset stikker opp. La gresset vokse seg igjennom jorda og gjenta behandlingen.

Toppdressing vil si å spre jordforberedende materialer i et så tynt lag på plenen at gresset kan vokse igjennom. Disse jordforberedende.


Askim trekker også frem et poeng som gjør at det kan være kjappere å legge ferdiggress enn å så : – Ferdigplen kan legges oppå gammelt gress. En dekorativ plen er for eksempel ikke så motstandig mot belastningene i en bolighage. Denne typen plen er imidlertid ikke egnet for en fotballbane, fordi gresset.


Det finnes mange forskjellige typer gressblandinger, så du kan enkelt finne en som passer til hagen din, dens jordbunn og dine behov. Gress er ikke bare gress.


Gartner Morten Bragdø viser hvordan man klargjør hagen for ny sesong. Er forarbeidet gjort riktig, kan resultatet bli riktig så bra. Man kan enten strø et. Jorden må spavendes og gjødsles.


Artikkelen er over år gammel. Så når det er vindstille og så tørt at jorden ikke kleber til skosålene. Dekk med plast der.


Drømmer du om grønt og frodig gress, men opplever at hagen din heller er. Når vi kommer med ferdigplen til din hage, så har vi allerede passet godt. Hvis du har en gammel, slitt plen under, kan du legge på et jordlag på.


Har du en gammel plen kan du alternativt legge min. Klipper du så ofte at gresset kan bli liggende er det en fordel, det blir tilbakeført som næring. Sliter du med ugress og mose, og får du ikke såingen av gress til å. Det frodige jordsmonnet er gammel havbunn fra istiden, og er fra.


Eldre, nedslitt plen kan erstattes ved å sprøyte ned gammelt gress og ugress og så.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.