tirsdag 15. september 2015

Membran på bad vegger

Jeg har to vegger på badet, som jeg ser det ikke er lagt membran på. Den ene går inn i våtsonen ved badekaret (kortsiden av badakaret). Fliser og fuger er ikke vanntette, og på gulv og vegger hvor det skal monteres fliser er det nødvendig å påføre membran for å få badet tett.


Membranen fungerer. Forskjellen på sonene har først og fremst betydning for veggene.

Ved mindre bad anbefales det å bruke membran, og slik sett betrakte hele rommet som en våt. Vegger med krav til damptetting må heldekkes med membran i hht gjeldende krav. Dersom våtsonen ligger i en sone som krever damptetting.


Når du skal gå i gang med å pusse opp et bad selv er det flere regler du må ta. Hvis du skal bryte brannskillet, som å gå gjennom vegger, tak eller gulv hos.


Men alle kan legge fliser selv, hvis kravet til membranen og underlaget følger. I denne guiden viser vi deg hvordan du enkelt legger membran på baderommet.

Vi starter med veggen. Det er en forutsetning at badet har tett membran. Bruk maling som er egnet for våtrom. Montere knagger og andre enklere.


Derfor er et membransjikt helt nødvendig for å unngå fuktskader. Det er membranen som gjør at veggene og gulvet på badet er vanntette. I alle våtrom må det derfor legges en vanntett membran på gulv og vegger.


Kravene til tykkelse på smøremembran er mm på vegg og mm på gulv. I dusjnisjen er gulvet rettet til med. Produktbeskrivelse: Polymerbasert membran med pastakonsistens, som benyttes til vanntetting av gulv og vegg i våtrom. MegaFlex benyttes til vanntetting på.


Vurderer du å pusse opp badet, eller vil du vite om du kan beholde det. Derfor bør alle flislagte baderomsvegger ha membran, for å unngå.


I stedet for å sive videre inn i veggen, stanses fukten av membranen bak. Reklamasjon på smøremembrantykkelsen i to bad.

Bad og vaskerom skal ha sluk. Rom med sluk skal ha tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli regelmessig utsatt for vann. Selv verdens vakreste drømmebad kan få fuktskader hvis det ikke er beskyttet og bygd riktig. På nye bad kan den legges direkte på membran på vegger og gulv, men det er viktig å legge to lag med basepuss og armeringsduk først.


På veggene er det nok mest vanlig med smøremembran. Slik legger du våtromsmembran. Kan man klare det i én arbeidsøkt? Og vips er veggen dekket av et forskriftsmessig membransjikt og en.


Skal du bygge nytt bad eller fornye ditt gamle? De har innebygget membran. Under badekar er det ikke fliselagt på vegger eller gulvet. Vårt anbefalte.


Hvert år rives det og bygges nye baderom for titalls millioner. Før membran legges er det viktig at støpen er tilstrekkelig. Gulv og vegg membran. Bad i institusjoner og hoteller og våtrom med tilsvarende vannpåkjenning.


Teknisk utførelse av golv og vegger er vist i Byggdetaljer 541. Litex AS er opptatt. Når du har membran på badet ditt, skal det være vanntett.


Derfor krever den nye våtromsnormen at veggen under er belagt med en membran.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.