torsdag 19. november 2015

Fjerning av peis

Jeg har en typisk peis fra slutten av 80-tallet begynnelsen av 90-tallet som er murt inn med murstein. Den tar mye plass og jeg ønsker å fjerne. Vi har en gammel mursteinspeissom vi skal bytte ut med en peisovn.


Er det noe spesielt man må ta hensyn til når man skal fjerne den gamle peisen ? Michael og Beate ønsket en tidsriktig, men klassisk peis når de skulle bytte ut sitt gamle ildsted.

Løsningen de gikk for var modulserien Nordpeis Panama som er. Bortsett fra at det vil støve veldig? RIVING AV PEIS : Den store peisen måtte ned. Mange drømmer seg bort i design, men dersom du skal rive en gammel peis og få inn en ny peis eller ovn er det langt flere – og viktigere ting.


Men det er noen viktige ting du må vite når du bytter peisovn. Vi prøvde å lage eit slags telt rundt ved å feste plast i taket med tape, men det blei likevel. Ja, dette fjerner sotet fra peisen.

Fjerne sot fra peis. Han har følgende tips til rengjøring av vinduer i peiser og vedovner. Dette trikset MÅ du. Slik kan du fjerne sot fra peisglasset! Tekst: Øivind Skorve, 17. Foto: Jøtul, ifi. Kristin Iversen. Selv om peisen varmer godt, er det kjedelig når flammene. Vi vil fjerne en gammel murpeis i kjelleren. Peisen er ca 115x60x110. Arbeidet som vi vil ha fast pris på består av å rive og fjerne peisen, kjøre.


Jeg har en gammel peis (murstein med peisinnsats) som jeg vurderer fjernet. Inni peisen har forrige. Vet ikke vekta på alle steinene, men det var ikke lite! I tillegg til murstein, var det brukt vanlig stein til å fylle.


Bruk askestøvsuger ved fjerning av aske.

Start med å ta ut det groveste laget av asken fra bunnen av peisen, og tøm askeskuffen. Du trenger ikke fjerne all.


Synet av dansende flammer i peisen er grunnen til at mange velger en peisovn med innsyn. Men når ovnsglasset er dekket med sot kan det bli. Du kan også kombinere fjerning kaminen med andre energitiltak i ordningen.


Tiltaket er for deg som har et vannbårent varmeanlegg, og installerer en peis. Svampen hverken risser eller. Med jevne mellomrom må man fjerne all soten som har lagt seg på f. Liberon Møbelrenser er fin til dette.


Mange drømmer langt innen design, men hvis du skal rive ned en gammel peis og installere en ny peis eller ny ovn i den, er det mye mer - og viktigere ting. Sot er ikke bare-bare å fjerne.


Uansett hvor effektiv ovn eller peis du har, så vil aktiv fyring som regel føre til at noe røyk kommer inn i boligen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.