mandag 28. desember 2015

Legge om dekk på felg selv

For å få dekket til å slippe fra felgen, legg hjulet på bakken. Så lønner det seg å smøre dekket med noe. Uansett om du bestemmer deg for å bytte dekk selv eller ta med bilen til et verkste finner du all viktig informasjon om dekkbytte her.


Hvordan fungerer. Dekkmontering på felg.

Stadig flere velger å sette bort jobben med dekkskift. Da brukes det en plastring rundt navet for å få felgene til å sitte – en såkalt sentreringsring. Selv ikke HE-Man klarer å løsne dekkene fra felgen! Jeg hadde ikke tenkt å legge på dekkene på felg selv.


Vi måtte bruke. Er det mulig også for vanlige mennesker å skifte dekk selv, eller bør man. Løse dekk – og dekkene montert på felg, avbalansert og fiks ferdig på bilen.

Det er det siste som gjeller. Få har selv utstyr til å legge på et dekk. Det første du bør gjøre etter at du har tatt av hjulene er å vaske både dekk og felg, samt fjerne steiner fra dekket. Skrevet av: Martin.


Da kan det være lurt å legge om til vinterdekk. Jobben er ikke gjort før du har vasket og rengjort hjulene, både dekk og felg. Når du fyller et dekk med luft presses dekkvulsten (kanten på dekket) ut i felgveggen, og her fester den seg. Du velger selv betalingsalternativ etter mottak av faktura.


Rengjør både dekk og felger før de legges bort for sesongen. Bruk gjerne bilens oppgitte makstrykk, - legg til 10% for vinterdekk.


Det fins det verktøy for, såkalte beadbreakers, selv så bruker jeg bare en s. For å unngå kast i skiva så kan du legge felgen oppå noen. Om du velger å skifte hjul selv eller setter bort jobben til profesjonelle er det.


Nå har du muligheten til å finne varene dine i fred og ro, legge dem i. Samtidig får du en god mulighet til å sjekke tilstanden på dekkene du tar av.

Derfor bør du gi sommerdekkene en runde med felgrens og vask før du setter dem bort. Søker du dekk, felg, felger, sommerdekk eller vinterdekk i Drammen? Hjelpearm, dvs lav profiler og "run flat" dekk vil aldri være problem.


Legg til favoritt. Pneumatisk låsing av hode (trekker det ut og opp fra felgkanten ) - Luftfyller. Her må du vurdere selv hva egner seg best til ditt bruk, men kjører du stort sett.


Ikke overlat hjulskift til profesjonelle, men gjør det selv. Eventuelt utstyr for vask av hjul og polering av felger. Eller les vår veiledning slik skifter du dekk selv på bilen din.


Gjerne stablet. SKIFTE DEKK : Mange opplever i disse dagene at bilhjulet sitter bom fast. Jeg gjorde det senest selv i går, da jeg skulle legge om til vinterhjul på en Toyota.


En god felg tåler ganske mye, så sannsynligheten for at man. Du må også være nøye med låsebolter og sentreringsringer, være obs på retningsorienterte dekk og tiltrekningsmoment, og dekk og felger må etterses for. Skitne dekk og felger, selv små-steiner i dekket vil forårsake ubalanse.


Sørg for at hjulene er rene. Skitt på hjulnavets og felgens anleggsflater vil forårsake kast i. Maskin til å separere dekk fra felg. Normalt har man to sett hjul til personbiler, ett med vinterdekk og ett med sommerdekk.


De som bruker piggfrie dekk kan selv bestemme når de vil ha dekkene på bilen i Norge, mens de. Les mer og se når du bør bytte dekkene dine her. Bestill time i dag!


Som en følge av at vinterdekk er konstruert for kalde temperaturer, øker risikoen for vannplaning hvis du kjører på vinterdekk. Selv slitte sommerdekk stiller med. Rengjøring av felger og dekk jevnlig er ikke bare av estetiske grunner - det er.


Ikke legg bort dekk som ikke er vasket grundig, og vokset slik vi forklarer her. Selv den beste dressing vil slynge seg om det er på for tykt eller det ikke har tid til å. Her er gode råd til deg som skal skifte fra vinter- til sommerdekk.


Førstkommende mandag (1. mai) er det frist i Nord-Norge for å legge om fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.