onsdag 17. februar 2016

Isolering av murvegg

Man kan etterisolere yttervegger av mur på innvendig side dersom det ikke er mulig å utføre tiltaket på utvendig side. Det må gjøres grundig. Hvilke metoder for etterisolering finnes? Utvendig isolering med luftet kledning.


Den eksisterende murveggen kan bygges ut med en påfôring.

Dampsperre benyttes normalt ikke på innsiden av betong og murvegger. Mur og betongvegg med REDAir. Eldre murvegger bør etterisoleres fra utsiden med Glava Isolasjon. Tapeter og strier må fjernes.


For å redusere risikoen for fukt under terrengnivå, bør tykkelsen på innvendig isolasjon begrenses til mm på betongvegg, og 1mm på vegg av lettklinker. Innvendig isolering kan utføres ved å montere. Du sparer mye penger på å isolere de kalde ytterveggene i huset ditt.


Isolering av vegger er et opplagt gjør det selv prosjekt.

Her kan du få en oversikt over de. Tre tips når du skal etterisolere mur - og betongvegger utvendig: Bruk dampåpen isolasjon og dampåpen fasadekledning eller pusslag.


Sett inn vinduer på nytt for. Ved utvendig isolering holder veggen seg både varm og tørr. Jeg skal bygge opp igjen en innervegg mot en betongvegg, og lurer litt på hvordan jeg skal gjøre dette med tanke på isolasjon og dampsperre. Eksempel på etterisolering med utvendig isolasjon og murt forblending.


Foto: SINTEF Byggforsk. Denne anvisningen omhandler etterisolering av murvegger. Figuren viser eksempel på betongvegg mot terreng isolert med minst % av isolasjonen på utsiden.


Eksemplet viser 1mm isolasjon utvendig og innvendig. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en. BESKYTT YTTERVEGGEN Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk.


Av Jon Ivar Belghaug Knarud. Norsk Bygningsfysikkdag, Oslo – 26. Department of Civil and. Dette er stemmer ikke og isolerer du feil er det fort gjort å få fuktskader.

Ved innvendig isolering hindrer du varmen i rommet å tørke ut fukt i murveggen, og om. Yttervegger under terreng som skal ha innvendig bindingsverk og isolering må kunne tørke ut innover i konstruksjonen. Generelt anbefales kun 50mm isolasjon. Her får du nye tommelfingerregler for isolasjon og sperresjikt for.


En ny anvisning i Byggforskserien beskriver etterisolering av murvegger. En eksisterende anvisning om etterisolering av mur - og betongvegger. Oppdragsgiver: Husbanken. Som isolering i bakken, under, og utenpå mur er kun det beste godt nok.


Skadene vises først etter flere års bruk, og kostnaden ved utbedring av skader blir. Man kan fuktisolere både på innsiden og utsiden av grunnmuren. Trenger en håndtverker for å isolere en utvendig murvegg.


Murveggen er en del av grunnmuren og skal isoleres i forbindelse med drenering av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.