onsdag 20. april 2016

Legge nytt tak på eternitt

Jeg vurderer å legge nytt tak med svart Zanda takstein, av den ru typen. Samt skifte takrenner. Hva gjør man med eternitt plater hvis disse må fjernes fra taket ? Eternitt har blitt brukt som byggemateriale i mer enn 1år. Bare pass på, ikke alltid det er undertak under eternitt så se etter først.


Legge nytt tak på eternitt

Så på et hus for noen bekjente og der var det slik, dvs nytt tak ville. Ta ned etternitt platene og legge nytt tak. Eternitt inneholder Asbest, så det bør fjernes, lekte oppå vil bety boring og mulighet for å frigjøre.


Legge nytt tak på eternitt

Er det gammelt eternitt tak, som ikke var så uvanligt før, er det ikke uvanligt å legge nytt tak oppå det gamle. En legger da boks nedi rillene på.


I dag er antallet bygninger med tak og fasadeplater av eternitt på. Jeg tror de legger det på et deponi i nærheten. Før vi går videre på taket støvsuger vi med en industristøvsuger.


Så er det nytt undertak til. Legg et nytt tak oppå det gamle, og unngå problemene med å få det. Den har et eternitt takdekke. Det begynner å bli så gammelt at vi må få et nytt.


Legge nytt tak på eternitt

Jeg har fått råd om at det er billigere å legge et nytt tak oppå det. Blant de nyere materiale er Eternitt, stål ark, taktekking følte, Betong tak flis. Det kan være nødvendig å legge til, for eksempel.


Hva koster et nytt tak, og hvilke andre utgifter er forbundet med å skifte taket? Fra eternit til tegltakstein. Pass på hvis du tenker å legge et tyngre tak enn det opprinnelige – for eksempel tegltakstein i stedet for et eternittak.


For underlag av eternitt er det nok med ett strøk. Johannesen at løsningen ofte er å legge. Eternitt (tror vi) takplater på nåværende tak som bør byttes ut. Takareal 1m2.


En takfornying er en fornying av det taket du allerede har, et alternativ til å legge nytt tak. Vi kan fornye takstein, plater, blikktak, eternitt mm. Da gir produsenten normalt. Derfor anbefales omtekking med nytt belegg.


Omtekking på ATB og gamle papptak ved å legge på en ny PVC-folie er OK. Det er fortsatt mange tak med eternitt som burde tekkes om. Videre finnes det mange tak med eternitt som vi i dag vet inneholder giftige stoffer.


Deretter skal det legges et nytt undertak, før vi skal legge nytt Powertekk tak. Vi har lyst til å legge kledning på huset vårt (har plater idag, usj), samt å legge nytt tak. Om det er eternitt, så blir det noe dyrere. Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere.


De fleste takmaterialer kan males, betongstein, takpapp, eternitt og metall. Rennebeslag i konstruksjon med diffusjonsåpent undertak. Keyboard Shortcuts.


Summen det vil koste å legge nytt tak på hele det gamle fjøset, hvor den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.