tirsdag 19. april 2016

Legge nytt tak på shingel

Hva det koster å legge nytt tak, kommer an på hvilken tilstand det nåværende. Ikke-luftet tekking, som legges direkte på undertaket (for eksempel shingel ). Når det allikevel er på tide å bytte taket dukker det ofte opp flere spørsmål.


Når kan du ikke legge ny takshingel oppå gammel shingel ? Slik legger du takshingel.

Barkespade, hammer, kniv. Takplater eller shingel er nemlig gode alternativer til tradisjonelle takstein. To av naboene valgte. Vi er i ferd med å innhente tilbud på legging av nytt tak på huset vårt.


Huset har takflate på ca. Icopal produserer og leverer byggevarer og utfører taktekking. Legg takshingel.

Lim på takpappen. Før hver vinter kan det være greit å ta en sjekk av taket, der man ser etter ødelagte takstein eller sår i shingelen om man har takshingel. Takshingel er en flott løsning.


Man bør også sjekke for. Hva er snittprisen for å legge takshingel ? Taket er en viktig del av boligen. Det holder fuktighet ute og beskytter inneklimaet.


Det vil ofte koste litt å. Takpapp rulles ut i striper, mens shingel legges som plater. Det er også vanlig å bytte ut disse når man skal legge nytt tak. Han forteller at taket bør inspiseres to ganger i året, og at dersom det ligger utsatt til, bør det sjekkes oftere.


Dette sparer man både. Med takshingel er taket sikret mot både frost, snø, regn, sol og vind. Hvis det ligger to lag med shingel – og du skal legge nytt : Fjern den.


Kan du legge det selv eller bør du få hjelp?

Her blir du proff på. Kan jeg legge shingel på et fuktig underlag? Ja, shingel kan legges på fuktig underlag fordi det vil tørke fra undersiden av taktroen. Hva skal jeg feste shingelen.


Derfor anbefales omtekking med nytt belegg. Omtekking på ATB og gamle papptak ved å legge på en ny PVC-folie er OK. Mosegroing er et problem på alle tak, men shingel, og spesielt gammel pappshingel, er mer utsatt for lekkasje på. Dersom enkelttungene i den gamle tekkingen stikker for.


Snekker,Taktekker Jobben innebærer å fjerne skifer, utbedre råteskader, legge nytt undertak og nytt. Vanligvis koster det mer å legge nytt tak med skarp vinkel, ettersom det er mer.


Norske værforhold gjør at taket skal. Du kan fint legge nytt tak selv. Isola har produktene du trenger for å legge nytt tak. Mose og lav trives ikke bedre på et shingeltak enn andre tak.


Vurderer du å nytt tak og lurer på hva det koster å legge nytt tak ? Spikre presser seg opp gjennom shingelen …. Noe av det som skjer med gammel shingel … Som sagt, så gjort. Jeg brukte litt over fire måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.