fredag 8. april 2016

Naboloven trær §3

Når det gjelder trær og trefelling er det særlig naboloven § som er aktuell, men dette er en bestemmelse som ofte misforstås. Hva skal til for at. Vi hjelper deg å finne den perfekte advokaten. Få tilbud fra forskjellige advokater.


Helt gratis og uforpliktende. En av de største nedsidene ved trær. Enkle forholdsregler for trær. Spesialregel om trær i. Folk søker også etterLov om rettshøve mellom grannar (grannelova) - Ålmenne.


Naboloven trær §3

Er det ikkje nemnande om å gjera for eigaren eller for naturmangfaldet på staden, må eigaren ikkje ha tre som er til skade eller serleg ulempe for grannen. Det er flere paragrafer i loven som er viktige i forhold til trær, først og fremst § 3. Nabolovens spesialregel om trær § og § 3. Det følger av nabolovens § « Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade. Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven.


Naboloven trær §3

Om du er plaget av naboens trær, kan du bruke naboloven for å kunne få felt. Avstand til nabogrense. Et høyt tre som vokser nær gjerdet, kan føre til skade eller ulemper for naboen. I slike tilfeller har nabolovens § en.


Naboloven trær §3

Bestemmelsen sier at dersom det ikke er nevneverdig om å gjøre for eieren, må. Reglene i § er generelle regler om hva. Det er vel lite som fører til flere feider mellom naboer enn trær.


Andre grunner til konflikt kan være at det blåser så mye blader fra treet hos naboen og ned i egen hage eller at en nabo oppfatter treet i. Det betyr at dersom treet er meter høyt, kan det i utgangspunktet ikke stå nærmere enn meter fra hus, hage, tun. I nabokonflikter om trær er det nabolovens § som vanligvis påberopes for å få fjernet eller beskåret trær.


Mer spesifikt i tilknytning til trær reguleres hvilke krav som stilles for at man skal kunne kreve trefelling på naboens. Tolkning av naboloven § " trær ". Loven er jo temmelig klar: § 3. Hovedregelen her er at grunneier ikke kan ha trær som er. Nabotrær i et borettslag eller sameie omfattes ikke av nabolovens regler, fordi.


Treet er heller ikke i strid med naboloven § dersom det er nevneverdig om å. Skaden må være påviselig, for eksempel at skyggen fra. I tillegg til hovedregelen, inneholder naboloven en særskilt regel for trær i § 3. Eieren av en eiendom må ikke ha et tre nærmere naboens hus. Etter naboloven § har en ikke rett til å ha stående tre på egen eiendom nærmere naboens grense, enn "tredjeparten" av trehøyden. Vurderingstemaet er her om trærne påfører naboen til treeieren.


I naboloven har en nabo krav på å få rettet forhold som strider mot lovens § 3. Trær ved nabogrense. Besvarelsen tar for seg hvordan problemer med trær løses etter nabolovens bestemmelser. Det legges særlig vekt på §, både hvordan bestemmelsen tolkes i. Les hva nabolovens regler sier om ulovlige trær.


Når høst- og vinterstormene raser, kan trær velte og gjøre stor skade. Dette går frem av nabolovens § og §, som også sier noe om hvor langt fra.


Eksempel: Dersom et tre på meter står nærmere. Ifølge naboloven må avstanden til nabo være en tredjedel av treets forventede høyde.


Noen naboer er selvfølgelig hyggelige og fjerner trær når du ber om. Hekker under to meters høyde rammes ikke av trefellingsregelen i nabolovens § 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.