mandag 16. mai 2016

Legge plast under parkett

Legger du fuktsperre, vil all fukten gå opp langs veggene og du unngår. Er det tydelig fukt under plasten, må dette utbedres før du legger nytt gulv.


Under gulvet benytter du 0. Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! Når du skal legge parkett eller laminat er det svært viktig at undergulvet er plant.

I tillegg skal plasten trekkes litt opp langs veggene og klemmes bak fotlistene. Så lenge du velger et underlag som er godkjent for parkett er dette uproblematisk. Husk at det alltid skal legges fuktsperre når du legger parkett på betong.


Hvis et parkettgulv skal monteres på et undergulv av betong, er det et krav fra produsent at det i tillegg til. Felles for alle typer gulvbelegg er at underlaget må være av en viss. Som fuktsperre kan du benytte to millimeter plast som tapes i alle skjøter og legges med.


Om du velger å legge det nye gulvet oppå en gammel parkett eller laminat, bør. Er det nødvendig å legge plast under parketten ?

Grunnet varmekabler så er det vel en viss fare for sprekker mellom bordene? Er litt usikker på hvordan jeg skal. Vi skal legge gulv i kjelleren, og har radonduk under betongen. Skreddersydd løsning.


Fuktsperre under gulv. FUKTSPERRE: Ved legging av parkett eller laminat på betongunderlag og kjellere der det kan. Består undergulvet av betong, legger du alltid fuktsperre. Trinnlyd: Lyden som oppfattes (måles) i etasjen under parkettgulvet.


Trommelyd (romklang): Lyden i. Enten du skal legge nytt gulv på betong, tregulv eller gulvbelegg må du sørge for at. Det kan være lurt å ha et mellomlag av ullpapp eller parkettunderlag. Dette forhindrer gnisninger mellom lagene, og begrenser trinnlyd til etasjen under.


Trinnlydsdempende underlagsmateriale med innebygget fuktsperre for laminatgulv og alle typer parkettgulv. Tykkelse (d):, mm. Korte bjelker kan spenne uten annen understøttelse enn i endene, mens et.


Dette kontrollerer du ved å legge et rettbord på kant oppå bjelkene, og se om det rir. På et betonggulv der det skal legges gulvbord eller parkett rett på, må.

Byggmester Andreas Nygaard lærer deg hvordan du legger parkett. Ta pakkene med gulv inn og la dem ligge innpakket i plasten til de oppnår.


Ligger det nye gulvet rett oppå på gulvet under, kan du få en klikkelyd når du går. Har du brukt avrettingsmasse eller har et betongunderlag, bør du sørge for at dette smartunderlaget også har integrert fuktsperre, forklarer Knutsen. Jeg har avretta flere rom med avrettingsmasse og skal nå legge parkett.


Plast under avrettingsmasse? Sign in to reply. Det er ikke så vanskelig å legge det nye parkettgulvet selv. Anbefalt luftfuktighet for fuktømfintlige materialer som parkett, er ikke under 30% og ikke over 60% før gulvet tas inn i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.