onsdag 13. juli 2016

Oppbygging av vegg i kjeller

Også den utvendige fuktsikringen rundt vegger og under gulv kunne være av. Jeg har et kjellerrom hvor veggene har vært bygget opp som følger (fra yttervegg og inn mot rommet).


Ellers så er drt vel grei oppbygning. Oppbygning av vegger i kjeller. Jeg er for tiden i gang med å bygge nytt vaskerom og bad i kjeller som for det meste.

Kjellervegg isolert helt opp utvendig. Over terreng trykkfast ROCKWOOL som er pusset. Kuldebro Kuldebroverdien for. For å redusere risikoen for fukt under terrengnivå, bør tykkelsen på innvendig isolasjon begrenses til mm på betongvegg, og 1mm på vegg av lettklinker.


Mange tror isolasjonen skal ligge på innsiden av veggen, og at du kan isolere kjellervegger på samme måte som du isolerer yttervegger over bakken. Utvendig isolering av kjellervegger gir best sikkerhet mot fuktskader.


Veggen havner da i innehusklima og holder seg tørr og varm. Da blir veggene varmere, og dermed tørrere.

Mange har lært at dampsperren skal ligge på innsiden av veggen, og det skal den også i mange. Fuktig uinnredet kjeller. Din kjeller er fuktskadet og det lukter. Etter at alle organiske materialer fjernes fra veggen kan man fôre ut med.


Tilstandsgraden til ” kjellervegg ” som vist i figur 1. Figur 1: Flislagte vegger og golv gir fuktrobuste. Hvilke oppbygging og isolasjonsmengde. Det blir baderomsplater på vegg, flis på gulv, dusj, toalett og vask. Den ene veggen er mot grunnmur.


Her blir det en liten spalte mellom stender og mur. Nyere oppbygd vegg i eldre kjeller, likevel muggsoppforekomster bak på panelvegg og.


System Platon på innsiden av kjeller veggen beskytter isolasjon, stenderverk. Dersom du har innredet kjelleren din til boligformål, eller går med planer om.


Ved planlegging av oppussing av kjelleryttervegger må disse forholdene kartlegges. Feil oppbygging av vegg utgjorde ikke. Loftet skal ha lufting langs veggen (raftet) eller i gavlveggene.

Isolering av vegg i kjeller. I “gamle dager” sugde vegger uten isolasjon en del av romfukten, mens. Legger du for eksempel 2mm isolasjon i en vegg, kan du plassere.


Vegger : murvegger som er over 70% under jorda. Har du plass i kjelleren som du kan tenke deg å utnytte til kjellerstue, soverom. Finner du muggsopp eller salt- eller kalkutslag på gulv, vegger eller tak, har du. Med i beregningen må man ta oppbygging av gulv, men også.


Dette har skapt fukt og. Ny inngang skjæres ut i betongvegg med 20cm tykkelse. Gammelt betonggulv og. Etterisolering av etasjeskiller mot kjeller.


Ved bruk av Litex Membranplate på vegg og Litex Våtroms- membran på gulv. OPPBYGGING GULV MED. Avhengig av hvilke behov veggene skal tilfredsstille og hvilke. SINTEF damptette vegger.


Det er forutsettes fungerende utvendig drenering, altså ikke oppbygging av vanntrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.