mandag 11. juli 2016

Ordne plen

Skal du så plen ? Da er grunnarbeidet viktig. Så plen – slik lykkes du! Hvis plenen ikke går helt inn til husveggen er den lettere å klippe. For å få en fin plen bør du velge riktig frøtype, nemlig den som er til.


Her er ti skritt som vil ta deg nærmere målet om den perfekte plen.

Velg riktig gress. Et godt grunnlag er viktig, og det starter med valg av. Det kanskje viktigste grunnlage i en hage er jo den grønne, frodige gressplenen. Er det mangel på regnbyger må du vanne plenen.


Reparere plenen. Hvis det har oppstått stygge flekker i plenen der gresset ikke vil vokse, kan du hjelpe den i gang ved å strø på nye. Slik sparkler du.


Felleskjøpet viser deg hvordan du sår en plen.

Riktig type jord er suksessfaktor nummer én, sier forskeren. Det kan jevnes ut med san som rakes over plenen.


Sandjevning kan utføres når som helst, men gjerne midt i sesongen, for da vokser gresset. Johan (43) skulle bare fikse plenen – kona skrattlo da hun så resultatet.


Johan Fridegren glemte én viktig detalj før han satte igang gjødslingen. Det er bedre å klippe plenen ofte og litt, enn mye og sjelden. Mange klipper plenen for kort når de først er i gang.


DÅRLIG PLEN : Ha et lag dressjord over den gamle plenen, et lag på cirka tre centimeter. Da blir jorden forbedret og gresset får bedre. Gammel hage I en gammel hage er det stadig ting som må ordnes og vedlikeholdes.


Mange gamle hager får etter hvert humpete plen. Tipsene som gir perfekt plen til sommeren. Da må du sette i gang så snart snøen er borte. Den lange vinteren har satt sine spor på norske plener.


Her gir vi deg tipsene du trenger for at plenen din skal bli grønn, fin og uten mose. Plenen vår ble lagt ny for ikke så mange år siden (ca.


5), men bærer litt preg av at det er kjørt litt bil, litt gravemaskin, sølt diesel, tråkket dæler. Ta kontakt for bestilling av ferdigplen.

Les mer om ferdigplen (legging og vedlikehold med mer) her. Ordne plen ca kvm. Anleggsgartner Koste av stein, hente jord og plenfrø. Og plante tre busker, ikke store. Trondheim, Mandag 04. Men de kan tydeligvis ikke lage plen sier Heidi Sivertsen og Roy Vidar Taftø. Vi forventer at de kommer og ordner hele plenen, skraper bort. Du er nødt til aktivt å hjelpe gresset med å beseire ugress og mose. Derfor kommer du ingen vei uten. I går ordnet vi plen i Ervika!


Om sommeren er hagen med en flott plen et sted du ønsker å tilbringe mye ti men hva gjør du hvis det stadig er mye vann i plenen og det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.