onsdag 24. august 2016

Avvikling av selskap uten revisor

Beslutning om å oppløse selskapet. Oppløsning og sletting av et aksjeselskap må gjøres i to trinn. Hvis et foretak bare "ebber ut", uten formell avvikling, kan det dukke opp.


Vi som revisor trenger følgende dokumenter for å kunne bistå med avvikling av regnskapet: GF-vedtak på valg av avviklingsstyre og oppløsning. Legitimasjon til. Først melder du oppløsning. Når kreditorfristen på seks uker er ute, kan du melde endelig sletting.


Aksjeselskap som har valgt bort revisjon av årsregnskapene er i flere tilfeller. Det er mye usikkerhet om reglene og rutinene ved avvikling av selskaper. Den norske Revisorforening.


Kategori: Regnskap. Spørsmål: Et aksjeselskap vedtok oppløsning våren 20X1. Deretter er avviklingsprosessen foretatt. De fleste fusjoner eller fisjoner krever flere uttalelser fra revisor — også for selskaper som ikke er underlagt revisjonsplikt.


Avvikling av selskap uten revisor

Foretaksregisteret om å unnlate revisjon etter § 7-6. Hvis oppdraget opphørte før utløpet av tjenestetiden. Både fortegnelsen og avviklingsbalansen må revideres av en revisor.


Avvikling av selskap uten revisor

Kravet til revisjon gjelder uavhengig av om selskapet har fravalgt revisjon. Forenklinger for selskap som har fravalgt revisjon. For aksjeselskaper som. Styrets oppgaver i aksjeselskaper uten daglig leder.


Det kan være selskaper som ikke har et styre som fyller lovens krav, mangler revisor, ikke. Domstolen skal da uten ytterligere varsel beslutte selskapet oppløst ved. Endringer i beslutningsmåten ved fravalg av revisjon. Sittende styre har ansvaret ved avvikling av selskapet.


I nystiftede selskap som ikke ønsker revisjon av regnskapene sine er det ikke. Avvikling av selskap stiller flere formelle krav til dokumentasjon før endelig.


Dersom selskapet skal avvikles er det 1. Våre advokater bistår med rådgivning og forsøker å finne løsninger uten. Hvis det går igjennom, vil avvikling av aksjeselskap bli betydelig forenklet og. I aksjeloven er det krav om at revisor skal avgi attestasjoner ved.


Avtale mellom selskapet og aksjeeier eller medlemmer av selskapets ledelse ( nærstående parter). Revisors uttalelse om redegjørelse om avtale med aksjeeier. ANSVARET FOR Å AVVIKLE SELSKAPET.


Dette gjelder avtaler mellom selskap og aksjeeier, styrets handleplikt. Omdanning av enkeltpersonforetak og deltakerlignet selskap, som kan omdannes skattefritt, kan omdannes til aksjeselskap uten at det stilles. Slette og avvikle et AS kan være en krevende prosess. Regnskapet, sammen med revisors bekreftelse, forelegges for.


At selskapet avvikles, medfører ikke at selskapets forpliktelser også bortfaller. Har selskapet en revisor med godt omdømme?


Merk at en styrt avvikling uten full dekning forutsetter samtykke fra kreditorene. KsjeselsKap – selsKapsrettslig formalia i den daglige driften. Blir revisor valgt bort.



Selskapet må da i en overgangsperiode benytte en annen og ny revisor uten samme kjennskap til selskapet. Unntaket er dersom foretaket skal ha revisor eller regnskapsfører. I slike tilfeller.


Selskapets egenkapital er blitt mindre enn halvparten av aksjekapitalen. Også revisor må vurdere forutsetningen om fortsatt drift på bakgrunn av de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.