tirsdag 16. august 2016

Beis maling forskjell

De vanligste midlene for å både beskytte huset og sette farge på det, er beis, dekkbeis og maling. Strukturen i treverket synes best ved bruk av beis. Maling gir en dekkende overflate. Dekkbeis er en dekkende beis som har tynnere konsistens enn maling.


Beis, til forskjell fra maling, har så lite pigmenter og fargestoffer i seg at treverkets utseende skal skinne igjennom. Derfor brukes det mindre av. Vedlikeholdsintervall? Kostnad og miljø?


Alt treverk, også trykkimpregnert, mur og stein bør overflatebehandles før eller siden. Og nettopp dette med beis …eller maling.


Fargeforskjell på et og to strøk, altså det blir mørkere for hvert strøk. Maxbo gir deg råd om forskjellen på beis, dekkbeis og maling og hva som passer best for deg. Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! MAXBO hjelper deg med å forstå forskjellen mellom beis, dekkbeis og maling og finne ut hva som.


Nå er det høysesong for å klatre opp i stigen og gi huset en etterlengtet makeover. Hva beskytter treverket best, olje eller beis ? Hvorfor skal man ikke male terrassen når man maler huset? Den største forskjellen på olje og beis er knyttet til vedlikeholdsintervallet ved disse. Den dekkende behandlingen lager en film på overflaten og kan derved bedre beskytte treverket mot regn og UV-stråling.


Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis. Da bør du velge dekkbeis (oljedekkbeis) eller maling.


Ja, det kan være vanskelig å se forskjell på maling og dekkbeis på en vegg, i alle fall hvis det ikke rer malt for mange tygge strøk med maling. Vi kan si at det er en slags mellomting mellom beis og maling.


Beis maling forskjell

Drygolin Oljedekkbeis og Drygolin Pluss Oljedekkbeis – Hva er forskjellen ? Dekkbeis dekker, men viser likevel struktur, mens maling dekker over. Den kan kalles en mellomting mellom beis og maling. Dette fordi det kan være forskjell i fargen på malingen.


Beis maling forskjell

Når det har blitt beiset her så vet vi at det har vært brukt litt for lite maling. Her er alt du trenger å vite for å bli en ekspert på maling av hus! Om du skal bruke beis, dekkbeis eller maling avhenger i stor grad av hvilket resultat du ønsker.


Beis maling forskjell

Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en. Les mer om hvilken type du bør velge og hvorfor. Jotun Drygolin Letthet. I malings-utsalg selges både vannbasert akrylmaling, oljebasert maling og “ hybridmaling ”. Du må altså grunne ubehandlet treverk før du maler.


Men hva er egentlig forskjellen på disse tre ulike. Siden malingen er fullpigmentert vil den bygge tykkere film enn en dekkbeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.