mandag 1. august 2016

Kitte gamle vinduer

Av og til må gamle vinduer kittes om. Det er ikke vanskelig. Tekst: Nina Granlund Sæther Foto: Kari Gjertrud Dølgaard. Jobben kan du gjøre selv, og du får helt sikkert en økonomisk gevinst.


VIDEO: Hvis du har prøvd å kitte vinduer, vet du hvor vanskelig det er. Men jobben blir noe lettere, hvis du i stedet for kitt og kittkniv bruker. Foto: Byggeskikksenteret Fjerning av kitt. Gamle vinduer kan se slitne ut.


Tar du vare på gamle vinduer, bevarer du ikke bare gammelt. Scroll for details. Kitting av vindu - kortversjon minutter. Lastet opp av Undervisningsnett. Innføring i RESTAURERING av GAMLE VINDUER. Video som viser deg hvordan du forbehandler et tidligere malt vindu. Sett inn igjen glasset ved hjelp av kitt og stift, og mal.


Alle gamle vinduer er forsynt med tradisjonell linoljekitt, og det er fortsatt et tetningsmateriale det er lett å. Oftest må det gamle kittet fjernes, falser må grunnes og rutene kittes. På gamle vinduer kan listverket ofte være spikret rett på karmen slik at. Dessverre ser vi ofte at gamle vinduer i god kvalitet byttes ut, i den tro at. Løsning: Hekt av vinduene, skrap bort løs maling og pirk bort løst kitt.


Dette påvirker tilstanden til beslag. Du kan også kitte vinduene selv, hvis litt kitt har løsnet. Da må du bruke linoljekitt, og være veldig forsiktig hvis du skal skrape bort gammelt kitt.


Kna kittet så det blir mykt å jobbe me og påfør med en. Lavmodulent, elastisk og stabilt vinduskitt som egner seg til kitting av nye og gamle vinduer, fuging rundt vindusblikk etc. Basert på avansert polymerteknikk som.


Kitte gamle vinduer

Har du vinduer med sprosser og kitfals, er det vigtigt at udbedre skader, inden du maler. Se hvilket værktøj du skal bruge og hvordan du bærer dig ad. Materialene Treverk (materialvalg) Kitt Glass 12.


Kitte gamle vinduer

Montering av hjørnebeslag og hengsler med kitt under, med nye skruer. Slik reparerer du et vindu. Male vinduer - Cobuilder wpp. DocumentHandler › name=male.


Da er det på tide å gjøre noe, og de fleste vinduer er enkle å fikse selv om det tar litt tid. Eldre vinduer er ofte laget av. Med linolje kitt eller nye typer kitt.


Kitte gamle vinduer

De gamle glassene og rammene har mye sjel, og. Bevaring av gamle vinduer i verneverdige hus er derfor en viktig oppgave for eiere og. Et glass må også byttes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.