mandag 12. september 2016

Lekting av skifertak

Dersom man lekter opp et tak, må man tenke på at vindskiene blir noe høyere. Taket blir dessuten høyere ved raftet. Fordelen med lekting er. Leggeanvisning takskifer: Stoneart gir deg tips om festemateriell, lekting og beslag.


Skiferstein legges på lekter og sløyfer over undertaket, se fig. Undertak er behandlet i Byggdetaljer 525.

Tidligere ble skifer gjerne lagt rett på undertaket, altså taktro. I dag legges den som oftest på lekter og sløyfer for å sikre god. VIDEO: På dette taket vil fagmannen vise hvordan du legger et skifertak. Skifer fås både i naturstein og i eternit, som vi benytter her.


Her er tipsene til deg som skal legge skifer på taket. Disse lektene er igjen lagt på sløyfer, som er lekter som går fra mønet og nedover takets. Ved raft benyttes to lekter med lekteavstand tilpasset utstikk på fotstein.


Man starter med å legge remser langs rennekanten. Takskifer er klippet med.

Før utmålingen av lekter må det tas hensyn til dryppnese. Prøvelegg gjerne de nederste steinene og foreta nødvendige justeringer før lektringen starter. FESTING AV SKIFER. TEKKING MED LAPP- SKIFER.


Skal du legge skifer på taket? Ikke gå glipp av. Spesielt er det spiker og lekter som blir dårlig.


Da kan det være greit å enten spikre om taket og bruke skiferen om igjen eller skifte til ny skifer. Rektangulær skifer monteres normalt med den rette kanten ne alternativt kan de skråskjærte kantene vende ned. Av den håndlagde rektangulære Altaskiferen. Mange skifertak ligg som den gong dei vart lagde, kanskje har dei vore reparerte, men.


Ved omlegging vert det oftast lagt undertak og lekter. Nederste lekter skal være en skifertykkelse høyere enn de øvrige. Er et eldre skifertak festet rett på takbordene bør man legge lekter og sløyfer ved rehabilitering. Da får man god lufting som forhindrer kondens og fuktskader, en.


Den beskriver generelle forutsetninger og skifertyper, gir råd om undertak og viser hvordan man legger sløyfer, lekter og takskifer. I tillegg gir anvisningen. Relaterte ord: skiferstein, glasert takstein, legge skifer, under tak, skifertak pris, skifer takstein.


Materialene under steinen er det som er avgjørende for hvor lenge skifertak kan ligge, og det som oftest blir dårlig er lekter og sløyfer om dette.

Skader og skadeårsaker. En vanlig skade er at skiferens feste ryker pga råte i treplugger, lekter og. Prosjektet omhandler omlegging av skifertak. Det er råteskade på taktro, lekter og sløyfer.


Eksisterende skifer demonteres og mellomlagres for. Standard 6x 3mm skifer. Montert stående på horisontal lekting. Til montering på tak og fasade.


Eldre tak er oppbygd som lag tro med asfaltbelegg imellom. På gamle skifertak er ytre. Lapphellene er avrundede i nederkant og smalner oppover. Et skifertak legges enten med sløyfer og lekter, eller direkte på taktroa.


Lekting Legg ut noen skifer på bakken og sjekk leggeanvisningen. Høyden på sløyfene bør være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.