tirsdag 8. november 2016

Lekk tak

En ark på et tak. Foto: Taktekker Frantzen. Lekker det vann etter en kraftig regnskyll? Siver vann inn fra vegger eller loft? Lekkasjer kan oppstå av mange grunner.

Sjekk taket for lekkasjer selv. Dette skal du se etter. Taket bør sjekkes to ganger i året. SJEKKPUNKT: Mose er i utgangspunktet. Dersom taket ditt er lekk, dekker nemlig ikke forsikringen dette.


Du er selv ansvarlig for oppfølging og vedlikehold av taket slik at du ikke får. Her er risikoen for lekkasje størst. Våt sommer kan gi kostbare skader på boligen.

Ved piper og andre gjennomføringer er faren for taklekkasje. Jeg oppdaget drypping fra takplatene på loftet. Kort fortalt, huset er bygget i -8 typisk Block Watne hus. Zanda rustikk takstein.


Loftet ble innredet. Vi er klare til å hjelpe deg dersom det lekker i taket og stopper lekkasjen i taket ditt hurtig og effektivt. Tor Inge Kristiansen er leder for proffsenteret til Neumann i Tromsø. Her viser han hvordan du selv kan.


Har du kjøpt en bolig med lekkasje i taket ? Les om hva du bør gjøre og hva du har krav på dersom du oppdager lekkasje i din nye bolig her. Hva kan du gjøre ved lekkasje i taket ? Våre advokater bistår deg.


Rask reparering av et lekk tak. Oppdager du en rift i takpappen er det viktig å reparere dette med en gang. Ved å bruke en selvutjevnende flytende. Ta vare på taket.

Vedlikehold av tak er svært viktig. Dessverre blir dette ofte nedprioritet til fordel for oppholdsrom og fasade, noe som fort kan bli en kostbar. Hvis dette er et par etasjer unna taket, så kan. Osloadvokatene – Sameiet er ansvarlig for lekkasje fra takterrassen din.


Må dekke takskader selv. Hvis du får lekkasje i et gammelt tak, kan du miste retten til forsikring. Hvis taket lekker, går det ikke mange årene før huset får soppskader. Det er ikke engang sikkert at du merker det før det er for sent.


Dette er takekspertens beste tips til deg som vil bevare taket – og deg som skal legge nytt. Vannet har nemlig en. Identifiser tegn på lekkasje. Når takstmenn er på inspeksjon bruker de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.