onsdag 7. desember 2016

Sparkle vegg med tapet

Slik sparkler du tapetsert vegg – steg for steg. Sparkle over alle ujevnhetene der du har fjernet. Med rullesparkling dekker du hele veggen med sparkel. I utgangspunktet anbefaler vi alltid å fjerne gammel tapet før du sparkler.


Sparkle vegg med tapet

Det å sparkle vegg trenger ikke være vanskelig eller krevende. Dersom veggen er. Pass på at det ikke sitter igjen gamle spiker eller skruer i veggen. Med stålskrape og kniv tar du bort.


Se hvordan du klargjør, helsparkler og flekksparkler ulike typer underlag, inkl. Et slett tapet som er godt festet til veggen, behøver ikke fjernes før ny tapet påføres. En gang i tiden «måtte» man bare ha strietapet på veggen.


Men er det hakk. Du kan godt male eller legge tapet på en allerede tapetsert vegg, bare du sparkler og gjør veggen fin.


Som et alternativ til helsparkling kan du sette opp tynne gipsplater på veggen. Om du skal sparkle over tapet må du sørge for at løs tapet og luftlommer blir.


Vil du slippe jobben med å fjerne gammel tapet og sparkling før du tapetserer, kan du bruke veggfornyer. Veggfornyer erstatter helsparkling av vegger og tak før. Spørsmålet er hva jeg må gjøre før jeg kan male veggen ? Kan jeg grunne med heftgrunn overalt, for så å helsparkle ? Eller vil gammel tapet.


Sparkle vegg med tapet

Ujevnhetene i veggen under vil bli godt synlige på et nytt veggbelegg. Så styr unna den. Sandsparkel trekkes på veggen med en bred sparkel.


Bruker du rullesparkling istedenfor å helsparkle veggen for hån går jobben. Bruk et tapetverktøy for store hull og riper inntil du får en solid overflate. La det tørke før du. Gammel og ruglet tapet kan gi et svært skjoldet resultat om du maler rett.


Med ferdigtapetserte veggplater får du ny, slett vegg på null komma niks, uten å styre med sparkling, pussing og grunning. Helsparkling tar litt ti men er. Noen ganger kan også sparkel under tapeter løsne.


Du kan fint fylle ujevnheter ved å flekke med LADY Minerals Revive dagen før hele veggen. Med de slette veggplatene walls2paint er oppussingen gjort i en fei – helt uten gips, sparkel og tapetlim. Walls2paint er helt rene og jevne veggplater med en.


Du kan velge mellom å helsparkle veggen (2-lag) eller. Hvis veggen har ujevnheter, sprekker eller hull, bør den sparkles. Fant fort ut at tapeten ikke satt så godt, så jeg rev den av og sparklet veggen. Har du malt en vegg eller et tak etter alle kunstens regler og endt opp med et lite tilfredsstillende resultat?


Grunningsmaling sikrer godt feste til maling og tapet. Ofte holder det med sliping før vegg eller tak eventuelt blir grunnet og sparklet. Både for ytterligere å matte ned en glatt overflate slik at maling og tapetlim får godt.


Sparkle vegg med tapet

Det er fagmessig riktig å grunne etter skraping og sliping, altså før sparkling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.