mandag 23. oktober 2017

Når kan man gå på nysådd plen

Det optimale er å så gressfrø om høsten, men det går an å så når som helst i. Det er som oftest i forbindelse med nybygging og planering av tomten at man sår plen. En etablert gressplen tåler tørke bedre enn en nyanlagt eller nysådd plen.


Av samme årsaker kan du også anlegge plen tidlig vår.

Når skal du så plen? Som et alternativ eller i tillegg, kan man rake plenen med en jernrive - ofte. Vil gå over med rive for å løse opp litt av overflaten. Har man det travelt kan man kjøpe ferdigplen på rull.


Jeg har forstått det slik at når man først vanner, så må man vanne skikkelig - vanner. GUIDE: En plen bør alltid kantes inn mot blomsterbed.


Etter det skal gress- stråene gå inn i hvilemodus og forberede seg til vinteren.

Dersom du sår plenen senere på høsten kan resultatet i en mild høst bli svært. Gå eventuelt til spesialbutikken og forhør deg. Bruk greip eller jordfreser, og bland inn ny jord og gjødsel. Da får man gjødsel ned i bakken.


Grunnarbeidet er avgjørende for et vellykket resultat, enten du går for ferdigplen eller ønsker å så selv. Og det er viktig å kjøpe riktig jord når man skal anlegge plen.


Som oftest er det i forbindelse med nykjøpt hus at man sår plen, enten. Det viktig å bearbeide jorda slik at den er klargjort før du går i gang med såing av plen.


Husk å vanne den nysådde plenen godt, men pass også på at du. Slik går du frem for å få den perfekte plena. Gå deretter over og finplaner, overflaten bør være så jevn som mulig, ingen dumper. Dette må du ta hensyn til når du skal velge plenfrø.


Får du mye mose i plena, er dette et tegn på at du kan kalke litt ekstra. Lykke til og husk at sådd gress er mye mykere og bedre å gå på enn. Les mer om Schibsted-konto her.

Men det som ofte skjer er at man deler røttene, man får littegrann mer ugress i plenen. Vanner du nysådd plen, lærer du frø og gress til ikke å klare seg selv. Kan man gå på nysådd plen ? Stefaren min mener at siden han har sådd plenen kan man ikke gå på den. Og ikke glem å vanne skikkelig når du vanner.


Nyutrullet ferdigplen kan du bre piknik-tepper på fra første dag og spille. Nysådd eller rullet. Kort fortalt går det ut på at det avklippede gresset blir finhakket før det blåses tilbake ned i plenen.


For grunn vanning kan resultere i grunne røtter og en plen som er følsom for tørke, sier Barter. Cappelen Damms store økologiske hagebok. På dette tidspunktet kan man også gå på gresset. Sørg for å ikke.


En får dermed arbeidet kalken godt inn i jordlaget. Ved nyanlegg bør man gi. Det verste man kan gjøre i hagen sin?


Folk glemmer å gjødsle plenen, og da kommer mosen, forklarer Kai Røssta som er en av. En annen feil hun mener går igjen blant folk, er å luke ugress som vokser seg inn mot et bed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.