torsdag 30. november 2017

Dn rør tabell

Rørbrudd kan oppstå ved slitasje, dårlig rørleggerarbeid eller vann som fryser fordi. Avanserte lekkasjestoppe re overvåker alle rør og installa sjoner i bygningen, og gir rabatt hos. Denne finner du i kjelleren og vil stoppe vannet til flere leiligheter. Gjør deg kjent med.


For at det skal komme vann ut av rørene i huset, er vi avhengig av et visst. Det må også legges spotter i taket, rør for ledninger over gipsplater er lagt.

Kommunen har kart over hvor disse rørene går. Stoppekranen bør undersøkes. Den skal du finne der vannet kommer inn i huset eller. Også store matrester setter seg fast i rørene og tetter dem.


Vannet skal normalt kunne renne på fullt uten at det stopper opp i sluket i vasken. Da er du sikret mot å ha noe som helst vann i rørene når du har slått av vannet og tappet ut. Tappekraner bør være åpne så lenge hovedkrana.


Ved vann -utstrømming i leiligheten må hovedstoppekran øyeblikkelig.

Da unngår du at vannet får fosse fritt i dagevis hvis det skulle oppstå skade på et rør mens du er borte. Etter at du har stengt stoppekrana, bør. Ved feil på sameienes rør : prøv å kontakte styret først. Prøv ett og ett av trinnene nedenfor (i den rekkefølgen de er skrevet) for å stoppe vannet.


Gå til Alder på ledninger og dimensjonen på rør ? Du har ansvaret for å holde den private stikkledningen til din. Lekkasje, stoppekran og vanntrykk.


Koblingen fungerer som en stoppeventil og gjør at vannet blir liggende i rørene. Hvis det fryser, kan det danne seg vannpropper som får rørene til å sprekke. Hovedkranen sitter normalt der hvor vannet kommer inn i boligen. Dette kan variere og spesielt mellom hus og leilighet.


I hus sitter kranen. Enten det er en vannlekkasje eller tette rør finnes det heldigvis enkle triks. Vannskader er ikke uvanlig ved lekkasjer, og får man ikke stoppet.


Hovedstoppekrana er en rød kran som sitter der vannledningen kommer inn i. Når ispropper tiner i frostsprengte rør vil vannet fosse ut. De største vannskadene oppstår nemlig når vannet får lekke lenge uten at noen oppdager det.


Etter du har stengt stoppekranene bør du tømme rør for vann.

Husk at det alltid vil være vannrester igjen i vannmåler, rørledninger, toalett og sluk. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!


Dersom vannet har fryst i rørene merker du enkelt: Da kommer det rett. Automatisk vannkran stopper over Wifi. Det er ikke behov for å koble i fra rør etc. Uansett om du har gamle rør eller ei, er det lurt å stenge hovedstoppekranen før du reiser bort.


En vannlekkasje kan føre til store ødeleggelser. Hvis væskerør støpes ned for gulvvarme bør rørene føres gjennom. Alle i boligen bør vite hvor hovedstoppekranen er og hvordan den brukes. Bruk dovett og fettvett så minker du risken for problemer med tette rør og rotter.


Vi får dermed en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.