tirsdag 30. januar 2018

Dryppvanning drivhus

Har du en uinnredet kjeller, sitter du på verdifullt boligareal. Alle rom som skal brukes til varig opphold må ha rømningsveier i. Rømningsvei kjellervindu lysgrav.


Rom for varig lysgrav er stue, kjellerstue, soverom, kjøkken og arbeidsrom. Jo større avstanden i lysgrava er.

Bruksendring av kjeller eller loft til egen boenhet er søknadspliktig. Med rom for varig opphold forstås stue, kjøkken, soverom og arbeidsrom i boenhet. Fra soverom skal det være to rømningsveier, hvor den ene kan være vindu. Kravet til rømningsvei synes å være oppfylt med et b120xhvindu.


Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører. Enklere å ta i bruk bo loft og kjeller som oppholdsrom. Lage kjeller i bolig.


Utvidelse av vindu - rømningsvei - rømninsvindu.

Oppholdsrom bør ha rømningsvei i tilfelle brann. Brukes rommet til soverom, er det krav om. Når rømningsveier skal planlegges og dimensjoneres, er det derfor ikke bare bredde og lengde i rømningsveien som har betydning for personsikkerheten. Ved å lage lysgraver foran kjellervinduer, kan du både bedre tilgangen på dagslys og sørge for at kjelleren har godkjent rømningsvei.


Før du går i gang med å forvandle kjellerboden til soverom bør du. Hvis lysgrava ikke er rømningsvei ut fra oppholdsrom i kjeller. Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold? Hvert enkelt soverom bør ha egen rømningsvei.


Dette er samtidig ikke et krav. Minimumskravet er at det i annethvert rom for varig opphold må. Ulovlig innredet kjellerstue eller loftsoverom ? Det viktigste tekniske kravet er tilstrekkelige rømningsveier.


Skulle det oppstå brann som man ikke får slokket selv, er det viktig å kunne evakuere raskt. Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle. Eksempler på dette er kjeller - og loftsbod i borettslag.


Du må ha vindu for å sørge for at kravene til lys, rømningsveier og ventilasjon er oppfylt.

Jan Tore Sanner i en pressemelding. Soverom oppgitt i kjeller er ikke byggegodkjent pga. Hva arealene er godkjente til, følger tegninger innsendt til kommunen. Vindu – rømning.


Røykvarslere skal være godt hørbare inne i alle oppholdsrom og soverom, selv. Skal du bruke kjellervindu som rømningsvei må det ikke være fare for at snø. TEK§ 13-8), samt § 8-om plassering av byggverk.


Stue og soverom skal ha tilstrekkelig lys og utsyn. Tilrettelegging for rømning og redning. Med hovedfunksjoner menes stue, kjøkken, soverom, bad og toalett.


TEK oppholdsrom (stue, kjellerstue ), soverom og kjøkken. Krav til rømning fra bygninger er beskrevet i Planløsning 321. Og at kjellerstuen ikke har vinduer?


Fra kjellerstuen vil det da være soverom i naborommet med rømningsvei gjennom vindu og rett utenfor er. En kjeller som brukes til oppholdsrom eller soverom skal ha.


Relaterte ord: rømningsvei, rømningsvei vindu, krav til rømningsvei, vindu rømningsvei, kjellervindu rømningsvei, rømningsvei soverom, rømningsvei kjeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.