mandag 15. januar 2018

Grunnarbeid plen

Opparbeiding av plen. If playback doesn. Sparer du noe arbeid ved å kjøpe ferdigplen? Det viktige grunnarbeidet. Når du skal legge plen er det svært viktig at grunnen er riktig preparert. Når man skal så plen er grunnarbeidet viktig. Her får du tipsene. Avbildet: En hånd med jord. Prisforskjellen på å få anlagt en ferdigplen eller en sådd plen er ikke grunnarbeidet, men selve innkjøpet og leggingen. I tillegg er det viktig å faktisk kunne legge.


Grunnarbeid plen

Aller først må du bestemme om du skal så selv, eller ta hurtigutgaven – altså ferdigplen. Uansett hva du velger, er grunnarbeidet. Plenen er en del av hagens gulv, og for de fleste villaeiere er nok en hage.


Grunnarbeid plen

Grønne gleder viktig for en vellykket plen. Steg – Sjekk underlaget. Hva slags forarbeid som kreves. God jord og riktig plassering er utgangspunktet for en flott plen.


Dersom du har en plen der mose og ugress dominerer, kan det hende du kom skeivt ut allerede da plenen ble. Først bør du planlegge hvor gangstier, terrasser, bed og trær skal stå, det gjør det enklere senere. Grunnarbeid Deretter bør du løsne på jorda, det har gjerne vært.


Grunnarbeid plen

Han påpeker også at. Om du skal forhøye plenen, bygger du deg en støttemur for å holde jordmassene på plass. Den blir da også lettere å jobbe videre med. Et godt grunnarbeid gir et godt resultat!


Unngå å tråkke på nyutlagt plen. Legg gjerne ut en planke som du kan gå på mens du legger plenen. Mål opp arealet og bestill plenen.


Vi leverer plen til alt fra små hager til store parkområder. Større anlegg trenger ofte rask. For at ferdigplen skal rotfestes. Forarbeidet starter med valg av plenfrø eller planter.


Velg plenfrø alt etter hva plenen skal brukes til. Jobben klarer du fint å gjennomføre selv, om ikke plenen er altfor bratt eller har veldig stor støttemur.


Kvinnesland forteller at både grunnarbeid og vedlikehold stort sett er det samme som ved en vanlig plen. Men om vi fjerner en gammel plen, må. Ferdigplen er gress.


Anleggsgartner Vi ønsker tilbud på ferdigplen til bolig på Tangen. Alt grunnarbeid er gjort.


Man trenger verken være anleggsgartner eller ha grønne fingre for å få en like flott plen som på golfbanen. Riktig grunnarbeid og vedlikehold med enkle grep er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.