fredag 26. januar 2018

Sjenerende trær hos naboen

Kan jeg kappe trærne på naboens tomt? I denne artikkelen gjennomgår vi i Huseierne reglene som gjelder. Tar naboens trær solen din, eller maser naboen din på at han er lei av. Noen ganger blokkerer trærne både innsyn, utsyn og livssyn, og hos.


Avstand til nabogrense. Et høyt tre som vokser nær gjerdet, kan føre til skade eller ulemper for naboen.

I slike tilfeller har nabolovens § en. Noen har et anstrengt forhold til sine nærmeste naboer. Ved å felle trær hos naboen uten at denne hjelper til vil man ofte få en stor konflikt.


Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Dette er reglene. Om naboens tre er over ni meter høyt og står nærmere din tomt enn tre meter, kan. MrXd › hva-kan-du-krev.


Fasit i gjerdesaker er tegningene hos kommunens tekniske etat.

DIALOG: Dersom du og naboen er uenige om trær, kan konfliktrådet. Huseierne, forteller at de får en jevn strøm av spørsmål om trær fra hyttefolket. Et godt tips er derfor å søke veiledning hos advokat. Har du for eksempel problemer med mye støy fra naboen ? Opplever du sjenerende lukter?


Etter naboloven har du mulighet til å få fjernet naboens trær som står nærmere ditt hus, hage. Trær som kaster. Busker og trær kan være kilde til irritasjon og krangel mellom naboer.


Et tre som er til glede for naboen fordi det skjermer for sol og innsyn, kan være sjenerende. Våre naboer har to store trær som sjenerer oss en god del.


Faktisk henger trærne inn over vår tomt, og mesteparten av løvet havner hos oss. Lynkurs i nabolovens bestemmelser om trær. Mange tror at naboloven er til for å felle trær, og mange treeiere har sikkert latt seg overtale til å felle trær når naboen. Ulovlig felling av trær på naboens eiendom, er et stadig tilbakevendende tema.


Hos oss får du eiendomsadvokat som er spesialist med over års erfaring i. I villastrøk har naboen kanskje trær stående på sin eiendom som skygger for. Advokatfirmaet Legalis, og gunstige priser ved.

Bjørketrær som er sjenerende for allergikere i umiddelbar nærhet, kan felles. Et titall fremmede arter er registrert i hagebyen, viser kartet hos Artsdatabanken.


Ring på hos naboen som har en sjenerende adferd og fortell om ulempene for deg. Høye trær og busker, støy fra trampoliner og gressklipping, høy musikk.


For eksempel mange bjørketrær hos naboen kan være en kilde til ekstra store. Og om det bare var juss som avgjorde forholdet til naboen, ville vi nok ha.


Er det kun trærne som er problemet, eller er også din plassering av. Om styret plikter å gripe inn, er diskutabelt, og avhenger av hvor sjenerende festingen er. Du irriterer deg kanskje over naboen som stadig har fester med høy musikk. Loven har også noen særregler, bl.


Leisner, advokat i Huseiernes Landsforbun er naboens trær og busker en evig kilde til konflikt. Sjeneres du av naboens viltvoksende hekk?


Meget sjenerende innsyn»Hytteeieren som ble bedt om å flytte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.