torsdag 11. januar 2018

Varmekabler eller vannbåren varme på bad

Når vi nå skal legge varme på badet er jeg usikker på om vi vil klare å får høy nok temperatur på badromsgulvet i forhold til de andre kretsene. På vinteren (under grader) blir det derimot bra. Jeg har forsøkt å knekke varmekurven noe, dvs. Både vannbåren og elektrisk varme har fordeler og ulemper.


Skal du ha elektriske varmekabler i gulv, blir jobben minst like omfattende som ved å legge vannbåren varme. Vi har tatt for oss.

Vannbåren varme eller varmekabler ? Trodde man la vannvarme for å slippe el- varmekabler. Du kan velge mellom elektrisk varme og vannbåren varme. Varmekabler eller vannbåren?


Maks tillatt effekt er 2watt pr mi. Forresten, husk å ordne deg et sluk i garasjen:) Upassende? Men hva er egentlig forskjellen på varmekabler og varmefolie – og.


Disse finner du som regel på bad eller i kjeller og entré med flis- og betonggulv.

Gode alternativer kan være vannbåren varme i radiator som allerede. Gulvvarme er en behagelig form for oppvarming med mange fordeler. Ettersom varmen stiger. Det er store fordeler ved å legge gulvvarme.


Men skal du varme opp gulvet med vann eller varmekabler ? Det samme gjøres for vannbåren varme i hytter eller andre bygg hvor det. Du kan enten ha elektrisk gulvvarme (for eksempel varmekabler på badet ) eller du kan ha vannbåren gulvvarme.


Begge typene vil kunne gi hjemmet en veldig. Tradisjonelle varmekabler er godt kjent og mye bruk i badegulv og inngangspartier. Ofte er det bare litt ledelys som skal til for å finne veien til badet. Du kan også supplere med elektrisk gulvvarme over et vannbårent gulvvarmesystem i rom som bad eller gang.


Baderom, vaskerom, entreer og kjellerrom er de rommene i boligen det er mest vanlig. Dette er en fantastisk løsning for parkett, laminat eller tregulv. Det passer like godt i bad, kjøkken og stuer, som i kjellerstuer og andre oppholdsrom. Skal det brukes linoleum, vinylbelegg, tregulv, parkett, laminat eller fliser, bør.


Hvis varmen kommer fra elektrisitet, er det ofte en varmekabel eller en. Når det gjelder vannbåren gulvvarme, er det i stedet slanger eller rør som. Viktige forutsetninger for gulvvarme på bad.

En av de vanskeligste avgjørelsene vi har hatt omkring prosjektet er hvilken type oppvarming vi skal satse. NVE går så langt som å hevde at den vannbårne varmen har hatt. Skal man kjøre et stort varmeanlegg om sommeren for å ikke fryse beina av seg på lite bad ? Over dette støpes et nytt betonglag (ca cm), og over limes keramiske fliser eller andre gulv som tåler vannbåren varme.


Pumpen bruker lite strøm i forhold til varmekabler som skal dekke samme. Pusse opp badet : Hvilket toalett skal jeg velge? I våtrom som bad handler behovet om termisk komfort. Enten du skal pusse opp badet eller legge varmekabler i gangen - når det gjelder.


Elektrisk gulvvarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.