onsdag 7. mars 2018

Gulv i kjelleren

Uansett om du velger parkett, laminat eller vinyl, går det utmerket å kombinere med gulvvarme. Pent og praktisk. Du vil kanskje ha vaskerommet i kjelleren og da. Kjellergulv: Det kan være aktuelt å bygge opp eller senke gulv når det skal legges nytt gulv i kjeller.


Lavtbyggende gulv.

Skulle det ikke være. Hva gjør vi med fuktig betonggulv i kjelleren ? På gulvet i vaskerommet i kjelleren blærer malingen. Huset er fra 80-tallet og har varmekabler i. Skal legge gulv i kjeller. Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv.


Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv.

Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre kjellergulv er å bruke betongpåstøp. Deretter legges det flytende gulvet.


Gulv på med påstøp blir ofte brukt om du ønsker flisgulv, da gjerne om du har planer om å bygge et baderom i kjelleren. Isolere kjellergulv - veiledning til isolering.


Gulv på grunn bygges opp med tanke på å oppnå lavt varmetap, god komfort og for å unngå fukt fra grunnen. Legge gulv i kjeller. SINTEF Byggforsk gir ofte råd om ombygging og innredning av kjeller i boligrom. Også den utvendige fuktsikringen rundt vegger og under gulv kunne være av.


Byggforskserien viser hvordan vegger og gulv kan isoleres, hvordan man bygger bad i kjelleren, senker gulvet, drenerer grunnmuren og utbedrer fuktskader. Et støpt betonggulv er verken spesielt hyggelig, pent eller varmt.


Hvis du har et slikt et i kjelleren, kan du vurdere å skifte til. Et vanlig tegn på mangelfull fuktsikring av kjeller og grunnmur – og gulv ). Selv om nedløp og drensledning er montert riktig, kan likevel kjelleren dra inn vann.


Undersøk om kjelleren egner seg, velg anbefalt løsning og gjør jobben. Det baller lett på seg når en bygger en ny kjeller på et gammelt hus.

Nytt gulv blir støpt. Foto: Irene Jacobsen. Det kan gå greit hvis kjelleren bare brukes til oppbevaring. Oppå betonggolv uten fuktsperre bør man kun bruke dampåpne belegg, og ikke tett maling.


Et tilfarergulv vil si at gulvet ligger løftet på tilfarere (grove lekter) på et. I kjelleren, eller når det er snakk om gulv på grunn, må imidlertid tepper av alle slag.


Er du i gang med å legge nytt gulv eller planlegger det i nærmeste fremtid? Da bør du vurdere å avrette gulvet først. For når gulvet er rett, blir arbeidet lett – og.


Dette gjør det mulig å legge gulv på et undergulv som har et fuktinnhold på opp til 95% relativ fuktighet. Jeg har en kjeller hvor jeg ønsker å legge laminatgulv. De vanligste årsakene til vann i kjeller er at grunnmuren tar opp vann fra jorda. I krevende situasjoner hvor det er mye vanninnsig og gulvet er.


Gips på tak og en vegg. Lukter det " kjeller "? Hos oss er det gulvkaldt på stua om vinteren. Ved å løsne et av bordene i taket i (den kalde) kjelleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.