fredag 2. mars 2018

Måle størrelse på vindu

Et vindu med de oppgitte. Når du skal oppgi mål på vinduer skal alltid bredden oppgis først, og så høyden. Du kan måle vinduet på to ulike måter, fra innsiden eller fra utsiden. Slik måler du dine vinduer og dører.


Om vinduet er montert eller tatt ut, er den enkleste løsningen å. Asgeir Vestli hos Byggtorget Østmoen sag er tydelig på at én ting er særlig viktig når du skal ta mål til nye vinduer : – Du må alltid måle bredden.

Hvordan måle for å bestille rett størrelse på vindu : 1. Fjern listverk inn- eller utvendig, slik at hele karmen blir synlig. Hva blir rett måte å måle ut størrelsen på det gamle vinduet og døra?


Om jeg måler på utsiden av vindusforingen, vil jeg da få utvendig mål på. For å være sikker på at du får riktig mål på ditt vindu er den enkleste metoden å måle det gamle vinduet fra karm til karm, utvendige karmmål. Skal du bytte eller montere et vindu ? Karmmålet finner du ved å måle størrelsen på den gamle karmen.


Det enkleste er å fjerne listene for å finne de riktige målene. Totale bredden og høyden, målt fra.

Dette gjelder for både bredde og høyde. Typisk vindu er 119x119cm utvendige mål på karmen. For å måle opp dine nye vinduer, trenger du et målebånd. Du skal måle bredde og høyde fra ytterkantene av vinduskarmen på det gamle vinduet.


Finnes det en god metode for å måle størrelsen på induer med karm uten å måtte ta av listene? Oppmåling av vinduer for et tilbud. Ta en tommestokk og legg den tvers over vinduet.


Det er ikke så vanskelig å måle opp nye vinduer selv som det. Her rekker det med et ca. Det er altså karmmålet du skal se på når du skal kjøpe riktig størrelse vinduer.


Ved utskiftning av vinduer og dører er det viktig at vitale mål tas riktig. Det måler du fra underkant av terskel til nedre kant av synlig glass.


Fra det minste målet, trekker du så fra 2. Da får du størrelsen på vinduet. Etter at listverk er fjernet måler du vinduet fra ytterkant av karm til. Husk å skrive mål fra vegg til eventuelle vinduer og dører, vindusmål og dørmål ( Se vedlagt plantegning).


Få hjelp til å måle døren riktig. Besøk våre nettsider her og finn din dør.

Vinduer leveres ferdig malt. Standardfargen er hvit. Det er viktig å måle størrelsen på det vinduet man skal skifte. Mål og størrelse.


Den sikreste metoden er å. Laser:(bilde)brukes ved nisje måling, tak til gulv og vegg til vegg. Ta alltid kontrollmål av bredden øverst, midten og nederst i vindu, og høyden på høyre og.


Når man måler opp til nye vinduer eller dører, tar man det som kalles et stramt hulmål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.