torsdag 5. april 2018

Ferdigbetong eller blande selv

Noen ganger kan det lønne seg å blande betong eller flytmasse selv, spesielt hvis man ønsker å spare litt på små støpejobber, har ledig tid og. Er lite sugen på å stå ute og blande nå siden det er kaldt, og dette vil bli ganske mange blandinger i blandemaskinen. Rettet i teksten over fra 6. Selv har jeg blandet selv og støpte nylig en terrasse.


Det tørre blandes først, deretter tilsettes vann. Du kan blande i balje, tvangsblander eller betongblander. Det er tungt å blande med håndkraft. Vi viser hvordan du blander betong for støping.


Bruk standarsement eller ferdigblandet betong ! Skal du støpe større gulv, vegger eller liknende lønner det seg som regel å få levert. Totalt går det gjerne opp til tre uker før betongen har herdet til full styrke, selv om den kan belastes.


Blande selv eller ferdigblandet? Til mindre jobber kan det lønne seg å blande ut betongen selv. Med betong kan du bygge det meste, fra en enkel garasjesåle eller støttemur i. Pakke for selvblanding av betong.


Dermed kan betongen leveres der den skal, rett i en forskaling, inn en dør eller et vindu i en kjeller. Når man skal mure eller pusse en grunnmur, forstøtningsmur eller lignende.


Med en betongblander kan du enkelt blande betongen selv. Sement blandes med ballast og vann til betong eller sementmørtel. Hvitsement og Anlegg- sement er to lavalkaliske Portland Sement. Men for små flater, kan du enkelt lage betongmørtel selv.


Du blander dem i et forhold på 1-2-3. Deretter tilsetter du vann. Bruk skarp sand til støpebetong og finere kvartsand til hvit betong eller mørtel. Oppbevar alltid sand.


Mange mener det er tull å blande betong selv, men er du på et budsjett, eller ikke vil bruke så mye penger, fungerer blandemaskiner helt fint til. Hos oss kan du hente betong selv til mindre eller større prosjekter. Det vanligste er nok at man henter ut mørtel for å blande selv eller at man henter jordfuktig. En trapp i betong hverken råtner eller ruster, men står der like fin år etter år.


Ellers har den vært veldig medgjørlig og fin å bruke og er mye bedre enn å kjøpe sekker og blande selv. Betongsjåføren sørger for å levere betong fra bilen og med avtalt leveringsmåte ( renne eller pumpe). Du må selv sørge for all håndtering og behandling av. Ekspanderende Betong, Fin eller Grov alternativt.


Støping med Beller Grovbetong i runde rør. Betongen er ikke ferdig herdet før etter fire uker med god. Teglstein eller murstein er laget av brent leire og leveres i en rekke farger. Både murmørtel og betong kan du blande selv, men det mest praktiske er å benytte.


Ferdigbetong eller blande selv

Tilslaget kan være sand og singel eller sand og knust stein (pukk). Selv meget stiv betong kan komprimeres godt ved vibrering. Og hvorfor blander dere ikke betongen selv ? Det tar tid å blande tre kubikk i ei reie.


Betong er et mer eller mindre flytende materiale rett etter blanding, og er derfor. Da må du i tillegg ha san sement og plass til å arbeide og lagre. Hvis såle eller ringmur ikke er støpt i forkant må det etableres forskaling. Hvis DØNN Armert (fiberarmert betong ) ikke ønskes så armeres gulvet med nett.


Ferdigbetong eller blande selv

Gjør-det- selv -formål", men. Betong i seg selv har liten strekkstyrke, men med armert jern får den.


Ferdigbetong eller blande selv

Det tok tid før armert betong eller jernbeton som det ble kalt fikk innpass i byggeriet i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.