mandag 2. juli 2018

Fuktighet ved klekking

Kontroller temp jevnlig. Mange har ofte dårlig klekkeresultat pga for dårlig temperatur måler. Rett opp : Hold korrekt tempratur og riktig fuktighet gjennom rugingen. For små kyllinger ved klekking.


Fra dag og under klekking : ca - 80% Motorruger er en rugemaskin med motor og vifte.

Fuktigheten skal være - 45%, ikke som på bilde. Har ca 44% fuktighet. Noen tørr-ruger, andre ikke. Eg har ikkje fukt i maskina før dagar før klekking og har alltid bra resultat.


Høy fuktighet under klekking er også viktig. Pass opp for vedvarende for høy luftfuktighet. Vanlige nivåer med fukt : Generelt aksepterte ruge fuktnivåer for.

Kyllingene har mat nok fra egget i to døgn etter klekking. Alle eggene skal klekkes. Ikke forstyrr kyllingene i eggene, de trenger ro og stabil fuktighet og varme. Klekking under rikelig fuktighet.


Temperatur 1oF. Avkjøling og vending som for høns. Lav fuktighet, tilskuddsfukt neppe. Noe av dette har jeg lest hos andre som har god erfaring med å klekke vaktler.


I en del maskiner reguleres den automatisk. Hold fuktigheten på - % i rugetiden, hev fuktigheten. Dette er noe kyllingen klarer selv. Døgn: Merknad: Vending, Lufting og Ekstra fukt.


Så lenge hønene dine legger egg kan du klekke og ruge kyllinger året. De kan også klekkes litt raskere hvis maskinen går ørlite grann for høyt i temperaturen. Valget av klekking av egg.


Lav luftfuktighet - biting og klekking begynner tidligere enn vanlig.

Ventilasjon ( surstoff og kulldioksyd). Eggenes stilling.


Ruging i maskin skrev vi litt om i fjor, men i all enkelhet går det ut på å sørge for riktig temperatur, litt over grader og riktig fuktighet i dager. På slutten av konklusjonen er det mange egg med bitt. Det morsomste blir å se når eggene klekker ut, sier Jonathan og kikker ned på eggene.


De avhengig av nok å ha nok fuktighet for å klare seg. Da ligger mora og varmer egga i dager inntil kyllingene klekkes. I rugemaskinen: Vaktelkyllingene klekker. I ettermiddag klekket den første, så kom fire til.


Varmen og fuktigheten er viktig. Prosjektet har hatt som målsetting å. Lille kylling lillekylling.


Rugemaskinen øker fuktigheten ved klekking for at det skal være lettare for de små å klekke seg ut, og for at ikke dei skal tørke ut inne i egget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.