tirsdag 28. august 2018

Hvordan lage forskaling til støttemur

Trenger litt tips, instruksjoner, oppskrifter og gode råd ifm forskaling av støttemur mot ujevnt fjell. Støttemuren blir ca meter lang, høyde alt fra. Jeg vil gjerne støpe mur og såle i en operasjon. Hvordan bør jeg forskale muren for å få til dette?


Må jeg legge "lokk" på såla for å unngå at. Men forskaling brukes ikke bare på mur og flater.

Sement er nemlig pulveret som blandes med vann, sand og stein for å lage betongen. Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm.


Her har du gjør-det-selv oppskriften på hvordan du lager en slik trapp selv. Du kan støpe stolpene direkte fast i hullet eller lage en forskaling. Forskaling må alltid bygges når man skal støpe i betong.


Alle skjøtejern fra såle og opp i blokk, samt jern i hjørnene (ved mur i vinkel) må bøyes. Det spiller ingen rolle hvordan den ser ut, bare den er solid nok.


Skal det støpes støttemur eller lignende kan det f. Tradisjonell forskaling av mur til uthus.

Lover og regler for bygging av mur. Planlegg derfor hvordan og med hva du setter den sammen og hvordan den. Her viser vi hvordan vi bygger en forskaling. Bygningsarbeider setter opp forskaling.


NDLA sin visjon er å lage gode, åpne digitale læremidler for alle fag i. I filmen går Björn igjennom hvordan han bygger forskalingen, armerer og til slutt støper. Som vanlig gir han tips og råd for deg som vil skape noe vakkert og. VIDEO: Anleggsgartneren vil her demonstrere hvordan du bygger en.


Bygg forskalingen selv Enkelt mur - og støperi i hagen som du kan gjøre selv Det er gøy. Når vi skal bygge forskaling, har vi en tegning av hvordan den ferdige. ASAK Miljøstein viser deg hvordan du setter opp en støttemur. I denne videoen lærer du hvordan du lager.


Vi hjelper deg med anbud på forskaling. Lage forskaling og en liten mur mellom gress og bed. Hvis det er snakk om en liten mur kan det være greit å snekre en forskaling og blande betongen. Ameringsnett eller annen form for sikring er påkrevet på høye støttemurer, men kan også være helt nødvendig på lavere støtte og hagemurer.


Hvis du ønsker en mur i hagen din kan du velge mellom støp eller ferdige blokker. Skal du støpe selv må du snekre forskaling, kjøpe mange tunge sekker sement.

Tips fra Steinspekteret: hvordan legge forskalingsblokk og støttemur. Bergen og omegn? Betong som helles i forskaling, støype grunnmur, støype støttemur, støype.


Typen grunnmur og hvordan den bør støypes og settes opp avhenger av mange faktorer. På den synlige siden av muren må derfor forskalingen lages med. Bjørn bygger bo – Støpt støttemur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.