torsdag 11. oktober 2018

Hva er lean

Hva er lean

Har din virksomhet forbedringspotensial? Lean hjelper bedrifter over hele verden til å optimalisere seg og sørger for bedre flyt. Lean er en helstøpt filosofi som går ut på å levere feilfrie tjenester og produkter gjennom å produsere verdi for kunden. Lean er en filosofi og tankemåte som handler om at ledere og medarbeidere i en virksomhet jobber sammen over tid for å øke verdi for kunde.


Hva er lean

Begrepet er hentet. Lean prinsippene vil enkelt sagt medføre, at en gjennom involvering og samspill med alle medarbeidere, driver et systematisk. Lean, eller kontinuerlig forbedring, er en metode for å forbedre kvalitet.


Hva er lean

Gjennom medvirkning fra de ansatte kan Lean også styrke trivsel og arbeidsmiljø. Fem Lean -prinsipper. Fra å være en liten bedri. Det finnes utallige definisjoner og meninger knyttet til dette begrepet, og en av oppgavene til prosjektet Lean Operations er å forstå lean i en norsk.


Samtale mellom Niklas Modig, forsker ved Stockholm School of Economics og forfatter av boken "Dette. I den første tiden jeg ble kjent med Lean, lurte jeg på hva som gjorde dette til noe annet enn andre lederteorier vi hadde vært gjennom. Lean er en ledelsesfilosofi, et konsept som har vist seg å ha stor suksess nærmest uavhengig av bransje. Konseptet er aktuelt uansett størrelsen på.


Dette er et utdrag fra et kommende kurs på Videocation! Om du ønsker kan jeg sende deg en meldning når kurset er klart! LEAN : hva, hvordan og hvorfor? Hva ønsker du å oppnå?


For oppstartsbedrifter er lean en metodologi tilpasset utviklingen av forretningen og dets produkter, hvis formål. Hvordan oppfatter de ulike nivåene i bedriften forståelsen og bruken av lean.


Lean er ikke en forkortelse, men kommer av det engelske ordet lean som betyr slank eller smidig. I dag er lean også brukt om en prosjekt. Vi gjør det litt enklere for deg å forstå hva Lean, Lean Startup og Design Thinking faktisk er. Toyota sitt produksjonssystem som eksempel.


Og hva det ikke er. Bachelor om lean. Faktisk så har det vært ganske vanskelig å finne noe så enkelt som en definisjon av hva lean. Dette kan delvis forklares med at folk, som i det klassiske eventyret om elefanten og de blinde mennene, ofte har ulike oppfatninger av hva lean.


Slik vi ser det inneholder lean begrepet mange aspekter, og har en uklar avgrensning. I tillegg er det i våre øyne utydelig i litteraturen hva lean faktisk. Historie og bakgrunn.


Grunnleggende prinsipper. I flere miljøer har det vært mye snakk om « Lean » og «Agile» arbeidsform. Har du noen gang lurt på hva det er? Noen sier at handler om å få en.


Det finnes mange eksempler på hva man ser på når man innfører Lean -filosofien i en bedrift, for eksempel unødvendig lagring, overproduksjon. Her følger gode tips til Lean -ledelse som skaper en kultur for kontinuerlig. Lean er en driftsstrategi hvor teamet involveres til å jobbe med kontinuerlige forbedringer og skape flyt for kunden hvor resultatene syns. Lean gjør det for å få kortsiktige resultater.


Dette forklarer i stor grad hvorfor de ikke lykkes, viser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.