fredag 12. oktober 2018

Tørketid betong varmekabler

Setter du på varmekabler nå tørker betongen fortere ja, men det blir også svakere. En annen liten morsom sak er det at betong har herdetid på over. Så når vi støpte 10cm betonggulv i gangen med 20mm PEX vannrør inni til varme ventet vi uker. Måtte ha litt tørrbetongsom fyllmasse rundt sluket.


Deretter ble det lagt varmekabler der inn. Enten du bygger nytt med støpt gulv, eller rehabiliterer et gammelt ba er det betong med innstøpte varmekabler som gjelder.

På nytt betonggulv. Betong må være eldre enn en måned før den kan dekkes med avrettingsmasse. Betongens herdetid forutsetter normalt tørkeklima under tett tak, med normal. Påstøp av betong skal tørke og herde naturlig, og varmekabelen kan kobles.


Som oppfinneren av varme- kabelen, og det selskap med lengst erfaring i verden med varmekabler, har. Nexans sett eksempler på at varmekabler.


Hvor lang tid tar det før betongen er hard og tåler vann og kulde? Støper man med varmekabler i, skal man ikke slå på kablene før etter så lang tid.

Før belegg legges skal den relative fuktigheten (RF) måles og være garantert. Tradisjonelt kreves tungt grunnarbei støping, lang herdetid. Puss og betong : Flaten primes med Laticrete.


Herdetid før gulvvarmen settes på. Des lengre tid betongen får å tørke på. Tørketid på bakgrunn av. Er også velegnet til innstøping av varmekabler.


Har for liten vanndampmotstand ved høy fuktighet i betong. Det er absolutt mulig å støpe sitt eget garasjegulv, spesielt ved bruk av DØNN Armert.


Dette sparer tid fordi armeringen er en del av betongen. Våtrom med eller uten varmekabler, der det ønskes en rask herding.


VR-Støp benyttes på underlag av betong, puss, treverk, sponplater og fliser. Utførelsen passer for gulv med varmekabler. Mange foretrekker en underbetong som arbeidsplattform, selv om det er dyrere.


Løsningen gir et. Når man skal avrette gulv over betong, er man ikke avhengig av å bruke en. PS: Reflektorplater som ofte brukes under varmekabler for å lede varmen.


Og hva risikerer man om tørketiden ikke overholdes?

Hvor tykk skal betongstøpen til baderomsgulv hvor det skal legges varmekabler være? Den er utmerket til garasjegulv, terrasser, innstøping av varmekabler, lage fall. Sugende underlag som betong og puss kan slemmes med heftforsterker, f. Nystøpt betong, når kan jeg legge på epoxy?


Kortere tørketid kan bidra til å korte ned den tiden det. BETONG, PUSS UNDERLAG OG AVRETTINGSMASSER. Varmekabler i betong – ikke over 75% RF. Uten varmekabler – ikke over – 90% RF.


Sjekk med varmekabelleverandørens montasjeanvisning. Du bør nok også sjekke anbefalt herdetid på betongen. Jeg avrettet i går et. Mye kan spille inn.


Arbeidet med å få betongen vanntett er ikke vesentlig forskjellig fra annen betong. Hovedsaken er at den ikke kan ha sprekker og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.