tirsdag 13. november 2018

Hvordan legge fuktsperre gulv

Jeg skal legge Icopal Fonda Special som fuktsperre. Består undergulvet av betong, eller ligger det direkte på grunn, legger du alltid fuktsperre, selv om gulvet er utstyrt med varmekabler. Som fuktsperre kan du.


Hvordan legge fuktsperre gulv

Vi skal legge gulv i kjelleren, og har radonduk under betongen. Fungerer radonduken også som fuktsperre, eller må vi ha det i tillegg oppå. Da vil det i følge Sintef Byggforsk være sikrest å legge et nytt betonggulv med fuktsperre og varmeisolasjon.


I slike tilfeller bør du vurdere hvordan. Hvis det ikke er varmt under gulvet kan det være nødvendig med fuktsperre. På bjelkene kan du legge minst mm gulvbord direkte, eller du legger en 22. Dersom det skal benyttes et gulv av heltre, er det praktisk å legge et tilfarergulv for å kunne feste.


Dette gjør det mulig å legge gulv på et undergulv som har et fuktinnhold på opp til 95% relativ fuktighet. Hvordan vet jeg at fuktinnholdet ikke overskrider 95%? Skal du legge nytt gulv på betong - skal du bruke fuktsperre.


Lær hvordan i denne videoen! Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! Legg fuktsperre på betonggulv og deretter et underlagsprodukt som er tilpasset den gulvtypen du har valgt. Inneklima påvirker gulvet.


Vær nøye med inneklimaet. Er det betonggulv eller gulv med varme, skal du alltid bruke fuktsperre, til andre gulv trenger du. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre.


Bordene bøyer og topper seg. Kilde: Fuktskader. Legger du for eksempel 2mm isolasjon i en vegg, kan du plassere dampsperren slik at det er 1mm. Den brukes mest under gulv “mot bakken”.


Er det snakk om å legge tregulv over betong på bakkeplan eller i en kjeller bør man alltid legge fuktsperre mellom gulv og underlag. Det anbefales å bruke fuktsperre på gulvkonstruksjoner mot bakken og på betong der det benyttes elektrisk eller.


Må jeg bytte fotlister når jeg legger nytt gulv ? Den vanligste feilen folk gjør er å ikke avrette gulvet. På forhånd bør du også tenke på hvordan du ønsker at parketten skal legges ut. Fuktskader i innredede kjellere er et stort problem, selv om vi vet hvordan man.


Hvordan legge fuktsperre gulv

Gulvkonstruksjonen bygges opp med isolasjon, fuktsperre og armert betong. Våre gulv fungerer utmerket med gulvvarme. Her finner du råd for valg av gulvvarme for tregulv. Ei felle å gå i er at man legger tregolv rett oppå kjellergulv uten fuktsperre, sier Jan Chr.


Hvordan legge fuktsperre gulv

Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du. Dampsperre for vegg, gulv og tak. Monteringsanvisning. De nye kravene til isolasjon i gulv åpner for for muligheten til å legge dampsperren mellom.


Hvordan skal man forholde seg til betonggulv støpt før kravet om fuktsperre ble gjeldende? Er det anbefalt å slå opp dette gulvet og legge det på nytt. Mot betonggulvet legges en mm plastfolie, som fuktsperre, med cm. Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv med.


Når du skal legge et Pergo laminatgulv på et undergulv med gulv - varme, må du alltid legge en fuktsperre før du legger på det anbefal. Thommesen understreker at pakkene med parkett skal åpnes under arbeidets gang.


Det skal alltid brukes underlag når en legger flytende parkettgulv. Da må du huske på å legge en fuktsperre før gulvet kommer på.


Hvis underlaget har små ujevnheter her og der, kan det være nok med et mellomlegg for å jevne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.