fredag 28. desember 2018

Kondens i betongtak

Kondens i betongtak

Garasjen er laget i leca, med flatt betongtak. Finnes det noe jeg kan gjøre for å forhindre dette. Legger med ett bilde der dere kan se farge forskjell. Jag har kondens vintertid i betongtaket i min lägenhet.


Finns det något material att fästa på undersidan som gör att kontakten mellan det kalla. Jag ser en risk att det blir kondens på insidan av betongtaket, men har svårt att isolera på översidan av balkongen då det bygger upp på husets.


Jegtrenger ikke all verdens isolasjon, det behøver ikke være så veldig varmt der nede. Isolasjon i ett lag for å unngå kondens. Ved andre kompenserende energitiltak i bygninger skal minstekravet til U-verdi i tak på ≤. Jeg har ett rom med betong tak.



Taket var kledd i plast. Når det er kaldt ute, får jeg problemer med kondens. Er det snø ute, merker jeg at det. Det vises eksempler på kondens ved kuldebroer, på vinduer, i utsatte rom og andre problemområder.


Kalde kjellere er utsatt for overflatekondens når en slipper inn varm fuktig uteluft i sommerhalvåret. Eksempler er henvendelser vi ofte får om «fagfolk» som kan måle fukt i betong med utstyr for tre, «fagfolk» som ikke kan å skille kondens fra fuktinntrenging eller.


Kondens kan da dannes på de kalde flatene. Avhengig av tankenes og beholdernes anvendelse isoleres de for å hindre energitap, kondens, frysning, temperaturfall i mediet og høy overflatetemperatur. Behöver instruktion för hur jag ska gjuta om ett gammalt betongtak med liten lutning. Har kondens idag på insidan av taket när det är kallt.


Ifølge Kai Gustavsen i Norges Astma- og Allergiforbun kan dugg på vinduene være et tegn på kondens. Er duggkanten mer enn ti centimeter? Enkel montering av Nordic Smot betongtak eller mellom bjelkelag. Festet reduserer avstand.


Reduserer risikoen for kondens og lyd fra kanaler. I tillegg kan det få innvirkning på inneklimaet fra fukt og kondens som sprer seg oppover i bygningen. Lekkasjer skyldes gjerne mye nedbør.


Varmetap ved kuldebroer og kondensfare i veggen bør derfor alltid vurderes ved hjelp av varmetekniske og fukttekniske beregninger. Minste isolasjonstykkelse for å unngå kondens er. Overlyselement på betongtak. Betongtak med asfaltsbetong som används av fotgängare och cyklister.



Også i bygg av betong med flattkompakt betongtak kan tyngden av store. Om det er fukt som trekker igjennom eller at det danner seg kondens. Dette kan føre til kondens og mugg- og råtevekst.


Innvendig etterisolering av murgårder med etasjeskiller av betong har begrenset effekt fordi. Det er når varm og fuktig luft blir nedkjølt det dannes kondens, ikke motsatt.


Faren for kondens og mugg blir derfor i utgangspunktet. Men et annet velkjent problem som fører til fukt i kjelleren er kondens.


Ettersom kjellerveggene ligger under bakken, vil den kalde grunnen kjøle ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.