torsdag 21. februar 2019

Kjeller i kjelleren

Trenger kjelleren din en oppussing, har vi samlet noen tips og veiledninger til hvordan du kan bygge om og innrede kjelleren din. Overflødig fuktighet i en kjeller kan forårsake en umiskjennelig kjellerlukt og er. Selv om nedløp og drensledning er montert riktig, kan likevel kjelleren dra inn.


Hvor mye fukt tåler kjelleren ? Skal du gjøre om kjelleren til leilighet eller kjellerstue?

Kjelleren kan være. En typisk kjeller for sin tid. Byggforskserien viser. Lavt under taket, fuktig og rått.


Om du har problemer med fuktig kjeller og drenerer uten å isolere utvendig, får du fortsatt fare for kondens. Er kjelleren i det hele tatt godkjent som boareal?


Ofte må du grave ut kjellergulvet for å få nok takhøyde, og da må du kanskje understøpe grunnmuren om den ikke. Isolere kjeller - Dette må du vite.

Det å bygge ut kjelleren din kan både være et spennende og utfordrende prosjekt. Den ekstra plassen kan komme godt me men. Problemet med fuktige kjeller gjelder dessverre for mange hus i Norge.


En innredet kjeller kan bli utleiedel, generasjonsbolig eller ekstra. De fleste som starter opp en omfattende kjellerprosjekt, starter prosessen med en arkitekt. Arkitekten går gjennom dagens kjeller og vurderer hvilke tiltak som må til. Noen boliger og hytter har kjellerlem i gulvet som atkomstvei ned til kjelleren.


På grunn av trykk- og temperaturforskjeller kan det bli luftlekkasje. Har du uutnyttet areal i huset?


Hvorfor bygges ikke nye hus med kjeller ? Tidligere var det mer vanlig å bruke kjelleren som en slags universaletasje for oppbevaring av stort. Benytter du hetebølgen til å lufte ut i kjeller og kjellerhybel? Hold vinduene lukket, nå er det drømmetid for muggsoppen. Ved å avfukte kjelleren holdes en jevn og lav relativ luftfuktighet, og muren vil tørke fra innsiden.


Se her hvordan du lett kan sjekke om. Går du med ønsker om å innlemme arealer i kjeller i din boenhet, bør det opprettes dialog med styret i sameiet eller laget.

Utleie av kjellerareal. Bøyning (regelrett substantiv hannkjønn). Entall, Flertall, ‌. Ubestemt, Bestemt, Ubestemt, Bestemt. Slik bygger du boligrom i kjelleren.


Illustrasjonen viser eksempel på oppbygging av gulv og vegg ved ombygging av kjeller til boligrom. Typen fundamentkonstruksjon vi snakker om her er ringmur med krypkjeller. En kjeller er alltid kjekk å ha – der er det gjerne fyrrom, vaskerom, noen boder, kanskje en kjellerstue, og til og med en badstue. Når kjelleren er tørr er det et.


Fuktighet kommer utenfra. Fjern fukt fra kjelleren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.