onsdag 27. februar 2019

Kjøpe pvc vinduer

Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp. Ta frem malekosten og noen ekstra gode ideer, og forny det gulnede, gamle. Sett på maskeringsteip rundt bordplaten, slik at det blir igjen et. Jeg har ikke lyst til å male bordene – i hvert fall ikke bordplatene.


Duxola lakkfjerner eller den mer skånsomme. Det første du må gjøre er å skru fra hverandre kommoden, et nattbord.

Skal du male, bør du bruke en grunning som gjør at malingen vil sitte. Jeg har furubord fra 70-tallet som er malt og lakkert. Hvis bordet har vært oljet i sin ti må treverket renses, sier Audun Klauseie hos Alanor.


Male lakkert spisebord. Har lenge tenkt å male et salongbord som fra før er beiset og lakket. Det er ikke så tykt, så kan man pusse det og male? Se hvor fint dette bordet ble når vi malte det i fargen LADY 99Dempet.


Da må det vel i så fall behandles med noe først.

Dersom gulvet er behandlet tidligere (malt, oljet eller lakkert ) må det mattslipes før maling. De fleste møbler kan males, også de med en glatt overflate slik for eksempel. Jeg har brukt samme maling til å male skapdører og en kjøkkeninnredning.


Et egenprodusert bord sitter man gjerne lenge ved. Vår gjør-det-selvere Julia tok utgangspunkt i noen. Film som viser hvordan male et lakkert tak og noen lakkerte skapdører. Enten du har gammelt, gulnet.


Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! Men det er ikke alltid lett å skille mellom lakkerte eller oljete bord. Som en pekepinn, danner lakken imidlertid en tykkere hinne på flaten enn oljen. Bordet fra Ikea er malt om og har fått ny bordplate av gamle planker.


Man trenger ikke alltid å kjøpe alt nytt, det syns jeg dette bordet er ett godt. Her har vi valgt å male bordbeina i samme farge som vinduskarmene, men har.


Hva med å fornye et gammelt bord ? Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk. I vidoen her ser du maling av en stol. Har dine besteforeldre noen gamle møbler som trenger ett nytt liv eller en gammel kommode som trenger du farge som matcher det nye interiøret?


Møblene må rengjøres grundig før de males.

Gammelt bord som kunne endt på fyllinga. Men for å få samme finish, duger neppe verken pensel eller skumgummirull, antar at de som har produsert bordet for IKEA har sprøytelakkert. Lakkering Poleringskongen Alt innen bilpleie.


Puss opp det gamle teakbordet ? Kjøkken etter lakkering. Halvgammelt spisebord fra Bohus ble “nytt” og unikt. En god stund sto det som et ekstra arbeidsbord i huken som en periode var maleverksted. Lakken er ganske tjukk, og la seg som en glatt og blank lakkhinne utenpå.


Sliping For å slipe bordet bør man strengt tatt ha tilgang til en. Linn Martinsen saget like godt et bord i to, og laget sminkebord av den ene delen. Silje Larsen Fjellheim har gitt en gammel stol et nytt og fresht look ved å male og. Men da den ikke var lakket måtte jeg ha strøk i det rommet imellom.


Jeg har da vitrineskap, kjøpmannsdisk, tv- bord ( lakkert ) og spisestue. Det å kunne slippe grunning, bare male ett strøk og så være ferdig er derfor lykken for meg!


Den er hvit nå også, men den er så matt i lakken, og kornete….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.