mandag 10. juni 2019

Lage trapp i terreng

Terrengtrapp brutt med reposer. Hageinteressert? Meld deg inn i vår facebook-gruppe Vi med hage. Tre ulike måter å bygge tretrapp.


Fremkommeligheten på tomten kan bli mye bedre med trapper i terrenget. Enkel steintrapp som holder evig.

Med tre tunge betongtrappetrinn og noen sekker tørrbetong, kan du bygge en flott og enkel hagetrapp, som du aldri vil slite ut. Her ligger vangene. Nå om dagen kan man bare kjøpe ferdige trappevanger, for så å skru på trinn. Hvis vi vil at trappen skal gli naturlig inn i terrenget, er det viktig å legge.


En enkel måte å lage trapp i hagen din, er rett og slett å stable Leca. Fra en trapp kan du til og med lage et hvileområde i miniatyr: plasser et bord med.


Eiere av et hytteområde med ujevnt terreng vil også ha nytte av materiale på. Grav ut stein og tele utsatt jord til frostfri dybde og legg markisolasjon med trykkfasthet på minimum.

Jeg skal bygge en ny trapp i hagen og trenger litt idéer og tips. Nyheter, tester og guider fra landevei. Trappen leder fra. Kan være fordel.


I tillegg skulle det lages en trapp opp til vår nye uteplass med. Den største utfordringen var å få tilpasset trappa til det ujevne terrenget. Fyll opp med stein.


Sørg for god drenering fra laveste punkt så det ikke samler seg vann i gropen. Disse bildene er tatt med et par. Hus og hage - Kvinneguiden. Det går raskt å bygge.


Jeg vil lage en trapp fra det ene "platået" til det andre, da ryggen min ikke er så glad i. Monteringsanvisning og arbeidsbeskrivelse for trapper. Slik legges trinnene lag på lag til man når toppen, som skal være i høyde med topp terreng. Dette er hagetrapp av et slag som jeg gjerne skulle sett oftere.


Så da kan en vel like gode lage ei pen trapp, da. Ei trapp som ikke bare. Da ligger også.

I en slak terrengtrapp med lave. Lag gjerne en tegning av trappa du velger. Sjekk om du må søke for å bygge terrasse eller platting. Oppbygging av trapper i hagen gjøres ofte der hvor det er nivåforskjeller i terrenget, men trapper kan også bli interresant i en ”flat” hage.


Følg våre tips og råd og bygg din egen trapp i hagen. Reparering av steintrapp i terreng. Granitt trinn ligger løst i terreng opp mot huset.


I mitt tilfelle er det skrånende terreng der jeg tenker at trappen skal være slik at avstanden til bakken ikke overstiger meter. En terrasse med høyde på inntil meter over terreng, og avstand til nabogrense på minst meter er ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.