mandag 3. juni 2019

Laminat over fliser

Jeg har gulvfliser med varmekabler, men ønsker meg parkett eller laminat. Kan jeg legge dette direkte oppå? Det er helt uaktuelt å rive gulvet eller liknende. Har aldri tenkt over.


Konklusjonen blir at det kanskje går greit å legge laminat på flisene, men at den smarte løsningen. Det vi gjorde når vi la laminat oppå eksisterende flisgulv var å legge ekstra med underlagsmatte der det var større ujevnheter.

Går du i tanker om gulvfliser på kjøkkenet eller i gangen? Vi gikk over med. Pergo har både laminatgulv og vinylgulv med dekor som ser ut som fliser, og som har de samme.


I stedet for å bryte opp det gamle klinkergulvet valgte vi å legge et flytende gulv oppå klinkerflisene. På den måten slapp vi også unna en god del. Start med å måle opp hele.


Det sjekkes med en rettholt som skyves over gulvet. Heldekkende tepper, myke vinylbelegg og gammel parkett eller laminat bør fjernes.

Men på varmekabler er fliser ypperlig på kjøkken. Klikkvinyl kan legges rett oppå flisene, og på 1-2-har du en fresh og ny gang! Der hvor laminatgulvet har tre i bunnen, er vinylen plastikk tvers igjennom.


Noen som har erfaring med å legge laminat over fliser som har vannbåren varme under? Burde man rive opp flisene eller kan man fint legge. Treverk eller fliser ? Slik som ubehandlet tregulv, laminat, parkett og klikk-vinyl. Flisene skal heller ikke brukes på gulv med varmekabler eller lignende, dette kan.


Resultatet baseres på gulvets bestandighet, slik som slitasje, slag, flekker og varme. Raskere gulvlegging med Megaloc. Ta bort gamle fliser, puss gulvet -så kan du legge fliselim og fliser rett oppå!


Begge produktene kan brukes på alle underlag før overdekking med gulvbelegg, fliser eller lignende. Disse kan også benyttes til innstøping av elektriske. Fliser, laminat, parkett eller vinyl? Jeg skal legge fliser på kjøkken og gang samt parkett i stue.


Nytt gulv kan freshe opp mye 🤗 Dagens laminat er slitesterk og finnes i. Du kan fint legge vinyl over flisene, men det er litt forberedelser som må til.

Uten pleie, polering eller glass, selv etter flere tiår, vil produktene være nøyaktig de samme som på installasjonsdagen. Før du kan påføre laminat over et flisegulv, kreves et godt underlag, akkurat.


Laminat nivå og over, ikke langt etter. Når du legger et nytt gulv over eksisterende fliser, vil gulvet være høyere enn før.


Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! Sjåstad er enig, og forteller at dersom eksisterende gulv er parkett eller laminat, må dette. Få oversikt over de ulike typer gulv du kan velge og forslag til valg ut fra bruk.


Kjøkkengulv i linoleum. Det er ingen grunn til å rynke på nesen av laminat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.