torsdag 28. november 2019

Pusse benkeplate eik

Jeg vil ikke anbefale å pusse en benkeplate bare der hvor det har blitt flekker, sier. Eksempelvis har eik, som tidvis har vært vanlig å bruke på.


Se hvordan jeg pusser opp en heltre benkeplate i eik. Er benkeplaten flekkete og slitt er det første du må gjøre å slipe ned til rent treverk. Slik går du frem når du skal pusse opp benkeplaten.


Du kan i prinsippet klare deg med et pussepapir på en.

Derfor må du pusse jevnt over det hele, med pussekloss eller eksentersliper, sier han. Her holder det med en billigmaskin, hvis du kun skal bruke. Det setter seg bakterier og smuss i benkeplaten.


Den vil etter hvert også sprekke opp og bli stygg. Til slutt ender det med at du må slipe ned. Husk å slipe i treets lengderetning. Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken.


Når oljen har trukket godt. Tenkte å pusse ned benkeplaten å olje den for å gi den et løft.

Nå har den fått flekker og gulnet litt. Det er ikke tilstrekkelig å slipe). VÆR KLAR OVER: Såkalte "ubehandlede" benkeplater fra IKEA er ofte gitt et beskyttende strøk olje fra produsent. Men først vil vi ta for oss benkeplaten som de siste årene har blitt noe stygg.


Skal vi ta den av, pusse den i garasjen og så montere den igjen? Når flekken er borte, og benkeplaten pusset pent ne behandler du den på nytt med. Pusset vekk sår og flekker med P1og P1og la på strøk Liberonolje.


Har eikeplater fra Ikea. Med effektiv bruk av moderne ressurser, tilbyr den et unikt mønster og en slitesterk overflate som kan pusses ned.


En benkeplate i tre må behandles med olje for å unngå skader. Tørk over med en fuktig klut til hverdags, og gi benkeplaten en vask med en.


Hvis du ser at benkeplaten trenger behandling, er det bare å sette i gang. Først rengjør du godt med et rengjøringsmiddel. Bøk har stort sett jevn farge mens venene i eik ofte plassert i forskjellige ringer med.


Massive benkeplater bør aldri dekkes med voksduk eller lignende lufttett. De kommer også i en rekke sorter, som eik, furu, valnøtt, merbau og lønn.


Trenger du hjelp til å pusse opp kjøkkenet ditt? Det gjelder å smi mens jernet er varmt, eller å pusse opp mens mannen.

Vi har en kjøkkenbenk i heltre eik som jeg har hatt lyst til å gjøre noe. Kjøkkenet vil få et visuelt løft, og oljen vil dessuten bidra til at benkeplaten. Før du oljer bør kjøkkenbenken pusses lett med sandpapir og tørkes over med en.


Dersom du ønsker å beholde ubehandlet eik mest mulig «naturell», anbefaler vi. For pussing av benkeplate til kjøkken anbefaler vi å svampe med vann. IKEA benkeplate i heltre eik, beiset med Liberon Spritbeis og oljet med. Bloggeren forklarer at hun og mannen har planer om å pusse opp kjøkkenet og bytte ut både skap og benkeplate med tiden, men at økonomien.


Heltre eik benkeplate, eikeparkett. Evt får vi pusse ned benkeplate. Sprekk i benkeplate - hjelp. Benkeplaten er i heltre Eik, men har gulnet noe med årene.


Jeg har en benkeplate i eik som er hel - ikke laminert. Kan noen hjelpe. Denne har fått sprekk som jeg gjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.