torsdag 26. desember 2019

Titt kryssord

Fugene tiltrekker seg mugg raskere enn fliser, og skaper et sort lag med smuss som gjør at badet ser skittent ut - uansett hvor skinnende flisene dine er. Noen tror at skuremiddel er det som skal til for å fjerne kalk i fuger og vanskelige flekker på fliser. Nei, nei, og atter nei, er min kommentar til det. Vi har et ti år gammelt ba der de mørkegrå fugene på gulvet har blitt misfarget.


Noen ganger er det bare skitt som har samlet seg, og en rask vask kan.

Han påpeker at det i dag gjøres preventive tiltak når flisene på badet. Derfor er det ikke alltid nok bare å påføre fugemasse og vaske etter. Fugemassen skal presses godt ned i fugene, og deretter skal den. Fliser og fuger kan med fordel.


Anyway, har tidligere gått i fella å vente for lenge med å vaske bort fugeslør og overskytende fugemasse etter fuging av fliser. Vaske fliser og fuger.


For å få gode resultater, kreves det at du starter med å vaske og rense flisene.

Det kan være ekkelt med skitne fuger på badet, men dette skjer hos alle. Og vi har løsningen, se her. På badet har vi gjerne fliser på både gulv og vegger så å holde så mye. Silikonfuger må jevnlig rengjøres.


Elastiske silikonfuger er hyppig anvendt i våtrom. Det er egentlig ingen kunst å vaske fugene, men du bør sette deg ned og. PH-nøytrale, både når du vasker fuger og fliser.


I tilfeller der skitten ikke skyldes mugg kan du starte med å vaske fugene med en svamp eller langhåret neglebørste. Slik maler du flisene på badet.


Her får du vite hvordan du kan vaske vekk flekkene enklest mulig. Vi gir deg noen gode råd om hvordan du fjerner kalk fra dusj og fliser på badet.


For å unngå dette, er det viktig å skylle fugene godt med vann før du bruker. Vanlig pris kr 19. Akkurat hvor lang tid det tar før du bør vaske fugene er avhengig av.


Overflaten såpes inn med børste eller skuresvamp.

La det sitte i 5-minutter og vask av med rent vann. Såpe, kalk og hudfett kan legge seg på flisene som et lag med smuss – og kanskje det nå er på tide å vaske dem skikkelig? Det er mange måter å vaske flisene på – og forskjellige produkter å gjøre det med. Dersom det fortsatt er smuss på flisene etter spyling, går du over med en svamp eller baderomsskrubb og en baderomspad både på fliser og i fuger.


Første råd er å være flink til å bruke dusjnal på glassveggene og gulvet etter. Gjennomføring av fuging etter å ha lagt flisene, er det mulig å oppnå to. Det er bedre å ikke bruke svamper til fliser, som brukes til å vaske oppvasken. Når vi dusjer danner det seg kalksåpe i dusjen og på fliser av rester av.


Alle som har flisgulv på badet kjenner til utfordringen med å få fugene rene. Nye bad skal ikke vaskes på den gamle måten. Jeg har testet nytt vaskemiddel som effektivt rengjør vaskelige områder som fliser på.


Og dere,- dere er vel enig at å vaske fuger, ja det er jaggu det aller. Der ble det bestemt at vi legger hvit flis på gulvet, med lys grå fuger ! Krav til renhold ved legging og fuging 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.