torsdag 23. januar 2020

Regler for rømningsvei kjeller

Rømningsvei gjennom vindu i kjelleren. Da bør du være oppmerksom på disse reglene. Se hvordan du kan rømme fra andre etasje eller fra kjelleren.


Takhøyde, rømningsveier og beliggenhet er ting du må ha på plass for å få kjelleren godkjent, og god planlegging er viktig for å lykkes. Bruksendring eller ny.


Dette kan være et vindu, balkong, rømningsstige eller utvendig trapp.

Leilighet på et plan. Her er det litt forskjellige regler gjeldende alt etter hvilken etasje. Det nyeste regelverket er. TEKer tidligere regelverk.


Ved å lage lysgraver foran kjellervinduer, kan du både bedre tilgangen på dagslys og sørge for at kjelleren har godkjent rømningsvei. En lysgrav foran kjellervinduet kan gjøre det mulig å sette inn større vindu og. Hvis lysgrava ikke er rømningsvei ut fra oppholdsrom i kjeller.


Krav til rømningsvei.

Et byggverk må utføres slik at de mennesker som oppholder seg i eller på byggverket under brann kan rømme eller bli reddet til sikkert sted. Nye regler fra nyttår gjør at det nå er enklere å gjøre om boder. Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig dagslys. Skulle det oppstå brann som man ikke får slokket selv, er det viktig å kunne evakuere raskt.


Hovedkravet er at det skal være. Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier i kjeller. Hvis kjellerrom skal brukes som oppholdsrom, skal det ha godkjent rømningsvei. Størrelse og krav til lys.


Jeg har en 20kvm bod som på sikt kan være interessant å gjøre om til kjellerstue og få godkjent til varig opphold. Skal du bruke kjellervindu som rømningsvei må det ikke være fare for at snø. I denne artikkelen vil du få en oversikt over reglene for utleie av ulike boenheter.


Vinduet må også være stort nok til å tilfredsstille kravene om rømningsvei. Dette betyr at du ikke kan leie ut et hus og regne kjeller eller store. Disse reglene varierer avhengig av om kjellerleiligheten er en del av resten.


Lysgrava kan tjene som rømningsvei kombinert. Alle rom som skal brukes til varig opphold må ha rømningsveier i. Det er også regler hvis utleiedelen skal være helt separat som en egen boenhet.

Det betyr i praksis at hvis du leier ut en kjellerleilighet og du bor i resten av boligen selv. Et vindu må, for å oppfylle krav til rømningsvei, ha en åpning som er minst meter når du legger sammen bredde og høyde.


Rommet må ha rømningsvei i tilfelle brann. Teknisk forskrift krever sikkerhet. Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold? Finnes det ubenyttet areal i loft eller kjeller i borettslaget?


Hvert rom trenger bare ett vindu så lenge det tilfredsstiller kravene til rømningsvei. Det finnes også egne regler som du må følge i borettslag og sameier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.