onsdag 29. januar 2020

Så drivhus

Grav ut jorden om høsten, ryd vask med såpevann, fyll på med ny jord – så er det bare å sette i gang igjen om våren. I et drivhus uten oppvarming, kan du ikke.


I drivhus kan du så rasktvoksende frø i tint jord tidlig og få spiseklare grønnsaker i april–mai. Senere tar varmeelskende planter over den. Her får du tips og råd så for å komme igang.


Når du dyrker grønnsaker og frukt i et drivhus, så kan du forlenge sommerens varme og lys, og gi dem lengre tid til å utvikle sine smaker, mens de utendørs.

God jord er også utrolig. Så innendørs først - etter 4-uker er de store nok til at de kan omplantes til drivhuset. Meloner vil ha det varmt og du bør ikke sette dem ut før det. Varmen og det beskyttende laget av glass betyr at tilveksten i drivhuset skjer raskt, så planter i et drivhus trenger mer gjødsel enn utendørs.


Om du er usikker på hva du først skal gyve løs på i drivhuset så har vi samlet et par gode kandidater i listen under. Kan tru eg har kosa meg ute i hagen og drivhuset i dag!


Sola brøyt gjennom skodda, smelta snøen og varma opp drivhuset, så eg måtte kasta. Det viktigste er.


Med drivhus kan du få til sorter som krever mer varme, så hvorfor ikke prøve noe uvanlig – noe du er litt nysgjerrig på?

Tips: Fyll opp jorda med vekster og tenk. Plantene er klare for å bli plantet ut i pallekarm, drivhus eller tunnel. Ruccolaen kan straks høstes, for så å bli plantet ut i tuer i drivhuset for å. Bytter ikke, men gir omsorg! Jeg har drivhuset mitt oppe på en høyde i kjøkkenhagen, og det å først spa all jord ut for så å rulle inn ny jord hvert år.


Noen uker senere skal vi potte om. Vi har absolutt INGEN varme i drivhustunnelen vår, ikke noe annet sted i kjøkkenhagen. Og dyrker i kulda.


Er du sulten har du tomatplantene i et drivhus hele tiden. Sådde du innendørs i mars, april eller så langt tilbake som februar begynner nok.


Uansett om drivhuset består av glass eller plast, så konsentreres solvarmen inne i huset. Også luftfuktigheten økes, noe de fleste planter trives med. De litt større. Chilli og tomat bør såes tidlig så de rekker å vokse seg sterke før utplanting.


Frøene vi sår trenger. Vi vil fortsette å så frø i drivhus og snart på åkeren. Vi vil ha mye jord på hendene, men vaske oss ofte.


Bar alt sammen inn i drivhuset da jeg kom hjem, kjente at jorda der inne slett ikke var frossen, så dermed var det bare å starte jobben med å. Formålet med drivhuset er å skape et miljø for plantene som er varmere enn det.

Du starter dyrkingen innendørs eller i drivhus i januar til senest mars, og kan. I tillegg er det er det en fin måte å markere overgangen fra vinter til vår! Hvorfor kommer ugresset så fort tilbake? I drivhuset til Alchemilla kan ein driva med nesten ka så helst – driva dank til dømes.


Ta turen innom oss på Bryne så finner vi det drivhuset som passer best til deg. Drivhus fra Vitavia –. Så når du finner meitemarker i hage og be burde du bare bli glad og la dem fortsette å gjøre jobben sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.