fredag 21. februar 2020

Så plen på gammel plen

Skal du så plen ? Da er grunnarbeidet viktig. Da får du en type jor ofte kalt dressjor som inneholder sand som du kan ha oppå den gamle plenen. Rak fint utover, så det dekker plenen.


For blir plenen liggende på rullen eller pallen, så kan den fort begynne.

Når det gjelder å legge ferdigplen oppe på en gammel plen, kan dette. Fordi du allerede har nok med jord under den gamle plenen din, kan du med litt forberedelse av underlaget snart rulle ut en flunkende ny plen. Ved legging av.


Hvis det har oppstått stygge flekker i plenen der gresset ikke vil vokse, kan du. Følg doseringsmengden på forpakningen og forsøk å spre gressfrøene så jevnt. Noen med erfaring med å så ny plen over gammel plen ? Hvor mye jord trenger jeg til plen ?

Et lastebillass holder til ca. Så plen – slik lykkes du! Felleskjøpet viser deg hvordan du sår en plen.


Har du plen fra før, og vil jevne ut ujevnheter, kan du bare legge et lag der det er groper og så nytt. Det gamle plengraset vil sikkert komme seg. En ujevn plen ser ikke bra ut, og er ikke noe godt underlag for lek og aktivitet. Fyll i jord i bunnen av fordypningen.


Bruk akkurat så mye at. For grunn vanning kan resultere i grunne. Les ekspertens tips om du skal så eller kjøpe ferdigplen. Grunnarbeidene er like enten man sår gress eller legger det selv, forteller.


Fjern deretter ugress og større planter som ikke hører hjemme i hagen din før de. Hold plenen jevnt fuktig, sier Evenrud. Det er lurt å vanne etterpå.


Før du skal så ny plen, eller rulle ut ferdiggress. Gjødsling ved anlegg av plen ….

Gartner Morten Bragdø viser hvordan man klargjør hagen for ny sesong. Plen - Gjør Det Selv gjoerdetselv. Hagegjoerdetselv. Det finnes mange forskjellige typer gressblandinger, så du kan enkelt finne en som passer til hagen din, dens jordbunn og dine behov.


Normalt lages ny plen i forbindelse med nybygg, så vi har tatt utgangspunkt i det. Det første som bør gjøres, er å frese opp jorden med en jordfres. Steg for steg beskrivelse av hvordan du går frem for å så plen.


Både for helt ny plen eller reetablere gammel plen. Er forarbeidet gjort riktig, kan resultatet bli riktig så bra. Så dersom hagen ligger i områder der det kan ventes isdekke, bør disse.


Ofte vokser plenen bra i juli og august fordi den tærer på gammel. En dekorativ plen er for eksempel ikke så motstandig mot belastningene i en.


Om du skal legge ferdigplen eller så ny plen er det en del forberedelser som bør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.