mandag 2. mars 2020

Sette inn dør karmskruer

Sette inn dør karmskruer

Slik setter du inn ei dør. Her er noen tips og råd å følge hvis du har tenkt å sette inn dør selv. Først fest med karmskruer på den siden hvor hengslene er. Hurtigguide til karmskruer.


Se hvordan du bruker karmskruer til å montere karmer til dører og vinduer. Les også om skruen som er noe utover. Hva er det som gjelder mhp innfesting for tiden? Lett å justere.


Mål døråpning og karmyttermål så målene stemmer. Den gjør det enklere og raskere for håndverkere å montere dører og vinduer uten at karmen fliser opp eller sprekker, sier markedssjef Silje. Skrur du tiden noen tiår tilbake, var det helt standard å montere både vinduer og dører med spiker og kiler. I dag har skruene selvsagt overtatt spikerens job.


Her ser du hvordan du gjør en montering med. Den ser ut som en ganske vanlig. Velger du KARMSKRUER, kan du lett justere karmen sidelengs, du må bore hull i karmen.


I systemet inngår, foruten karmskruen, blant annet montasjenøkkel, karmskruesbor. Vi har utviklet karmskruer siden 70-tallet og kan karmmontasje ut og inn. Løft døren inn på hensglene, og fest karm og dørblad sammen i hengslene med skruer. Da skal jobben være gjort, og døren være på plass!


Har du sett gjennom. Dette for å forenkle styring og sentrering av karmskruene. I treverk bruker man for- trinnsvis karmskruer, men vanlige treskruer kan også benyttes for å montere dørkarmen. Begynn med å kontrollere at gulvet under døren.


Sette inn dør karmskruer

Når grunnlagsarbeidet er gjort setter du karmen uten dørblad inn i åpningen. Andre karmer leveres med forborede hull ment for vanlige karmskruer. Da må du bruke kiler for å sette karmen fast i veggåpningen før du skrur den fast.


Start montering av innedør ved å legge ut karmsidene og overstykket på et rett underlag slik at hengslene havner på riktig side. For innfesting av vindus- og dørkarmer. Herdet, elforsinket utførelse for montering i trebjelker. Tbits medfølger i 100-pk.


Om dør og karm står oppreist før montering, må dørbladet løftes når døra skal åpnes fra karmen. Sett sidevinduet ved siden av døra og legg en streng. Karmskrue mm.


Sette inn dør karmskruer

Skal døra monteres med karmhylse eller karmskrue (anbefales), bores monteringshullene i karmen opp. Første bud når du skal sette inn en dør er å sørge for at rammen blir satt inn riktig, slik at døren slår den veien du ønsker. Sjekk at diagonalene er like lange.


Dersom døren er festet med karmskruer, fjern plastproppene som dekker. Når man skal montere en dør, benyttes kiler som settes inn mellom. Sett karmen på plass og kil under så terskelen kommer i vater og du far en.


Legg på plass en remse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.