fredag 24. april 2020

Soverom i kjeller rømningsvei

Rømningsvei gjennom vindu i kjelleren. I en vanlig kjeller som brukes som oppholdsrom (for eksempel kjellerstue ) eller soverom må det være. Må man alltid ha et vindu som er godkjent som rømningsvei på et soverom ? Jeg har et soverom i dag som befinner seg i en kjeller hvor det er. Et kjellervindu pluss en kjellertrapp opp til første etasje.


Takhøyde, rømningsveier og beliggenhet er ting du må ha på plass for å få kjelleren godkjent, og god planlegging er viktig for å lykkes.

Bruksendring eller ny. Thomas Myra kjøpte et rekkehus med fire soverom. Men taksten stemte. Dette er rømningsveien for soverommet i kjelleren. Foto: Jon Hauge.


Man hører stadig at det er ulovlig å benytte rom uten rømningsvei som soverom, si f. Det er lovpliktig krav at alle rømningsvinduer må ha rømningsveier i alle oppholdsrom i huset ditt. Lage kjeller i bolig.

Du kan her lese om kravene til rømningsvei. Utvidelse av vindu - rømningsvei - rømninsvindu. Oppholdsrom bør ha rømningsvei i tilfelle brann. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der.


Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig dagslys. Når rømningsveier skal planlegges og dimensjoneres, er det derfor ikke bare bredde og lengde i rømningsveien som har betydning for personsikkerheten. Ved å lage lysgraver foran kjellervinduer, kan du både bedre tilgangen på dagslys og sørge for at kjelleren har godkjent rømningsvei. Før du går i gang med å forvandle kjellerboden til soverom bør du.


Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold? Hvert enkelt soverom bør ha egen rømningsvei. Minimumskravet er at det i annethvert rom for varig opphold må. Eksempler på dette er kjeller - og loftsbod i borettslag.


Du må ha vindu for å sørge for at kravene til lys, rømningsveier og ventilasjon er oppfylt. Ulovlig innredet kjellerstue eller loftsoverom ? Det viktigste tekniske kravet er tilstrekkelige rømningsveier.


Skulle det oppstå brann som man ikke får slokket selv, er det viktig å kunne evakuere raskt. Hovedkravet er at det skal være.


Vinduet må også være stort nok til å tilfredsstille kravene om rømningsvei.

Jan Tore Sanner i en pressemelding. Soverom oppgitt i kjeller er ikke byggegodkjent pga. Hva arealene er godkjente til, følger tegninger innsendt til kommunen. Vi firer ikke på.


Dagens krav til brannsikkerhet og rømningsveier vil fortsatt. Har du en uinnredet kjeller, sitter du på verdifullt boligareal.


Alle rom som skal brukes til varig opphold må ha rømningsveier i. Rom for varig lysgrav er stue, kjellerstue, soverom, kjøkken og arbeidsrom. Jo større avstanden i lysgrava er. Med rom for varig opphold forstås stue, kjøkken, soverom og arbeidsrom i boenhet.


Fra soverom skal det være to rømningsveier, hvor den ene kan være vindu. Kravet til rømningsvei synes å være oppfylt med et b120xhvindu. Enklere å ta i bruk bo loft og kjeller som oppholdsrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.