torsdag 14. mai 2020

Stoppe vann i rør

Skal du rive alt av rør er det. I kjøkkenbenken er det oftest en kran på vannrøret (i tilførselses røret ), alla en Balifix kran. I så tilfelle er det en stoppekran, for vann til oppvaskmaskinen.


For eksempel, reiser du på juleferie og lar boligen stå uten varmekilder på, og uten å skru igjen stoppekranen, kan vannet i rørene fryse. Med en elektronisk vannstopper sikrer du deg at vannet automatisk stenges av ved eventuelle lekkasjer.


Det kan spare deg for tusenvis av kroner.

Da er det ofte bare et lite rør som stikker opp av terrenget et sted mellom den kommunale vannledningen og boligen, sier skadesjefen. I nye leiligheter har hver leilighet egen stoppekran montert i et. Eksperten hos Rørkjøp har selv gjort det til en vane å stenge vannet når han.


Det lønner seg derfor å teste at man får stoppet vannet helt. I tillegg er det viktig å holde boligen varm nok, slik at vannet ikke kan fryse i rørene, sier Simon. Da unngår du at vannet får fosse fritt i dagevis hvis det skulle oppstå skade på et rør mens du er borte. Etter at du har stengt stoppekrana, bør.


Ved feil på sameienes rør : prøv å kontakte styret først. Prøv ett og ett av trinnene nedenfor (i den rekkefølgen de er skrevet) for å stoppe vannet.

Gå til Alder på ledninger og dimensjonen på rør ? Lekkasje, stoppekran og vanntrykk. Du har ansvaret for å holde den private stikkledningen til din. Koblingen fungerer som en stoppeventil og gjør at vannet blir liggende i rørene.


Hvis det fryser, kan det danne seg vannpropper som får rørene til å sprekke. Hovedkranen sitter normalt der hvor vannet kommer inn i boligen. Dette kan variere og spesielt mellom hus og leilighet.


I hus sitter kranen. Enten det er en vannlekkasje eller tette rør finnes det heldigvis enkle triks. Vannskader er ikke uvanlig ved lekkasjer, og får man ikke stoppet.


Avanserte lekkasjestoppe re overvåker alle rør og installa sjoner i bygningen, og gir rabatt hos. Hovedstoppekrana er en rød kran som sitter der vannledningen kommer inn i. Når ispropper tiner i frostsprengte rør vil vannet fosse ut. De største vannskadene oppstår nemlig når vannet får lekke lenge uten at noen oppdager det.


Det er også en fin anledning til å lære seg hvor stoppekranen er. Rørbrudd kan oppstå ved slitasje, dårlig rørleggerarbeid eller vann som fryser fordi. Denne finner du i kjelleren og vil stoppe vannet til flere leiligheter. Gjør deg kjent med.


For at det skal komme vann ut av rørene i huset, er vi avhengig av et visst.

Det må også legges spotter i taket, rør for ledninger over gipsplater er lagt. Kommunen har kart over hvor disse rørene går. Stoppekranen bør undersøkes. Den skal du finne der vannet kommer inn i huset eller.


Også store matrester setter seg fast i rørene og tetter dem. Vannet skal normalt kunne renne på fullt uten at det stopper opp i sluket i vasken. Da er du sikret mot å ha noe som helst vann i rørene når du har slått av vannet og tappet ut. Tappekraner bør være åpne så lenge hovedkrana.


Ved vann -utstrømming i leiligheten må hovedstoppekran øyeblikkelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.