torsdag 11. juni 2020

Støping av forskaling

Støping av forskaling

Forskaling er formen betong støpes i. Når du skal støpe for eksempel en grunnmur, trenger du en ramme som holder den våte betongen på plass før den har. Tekst og foto: Ove Elnan Før vi kan begynne å stable blokker må vi ha et stabilt og vannrett. Her viser vi hvordan vi bygger en forskaling. Hvis du ønsker det, kan du fjerne forskalingen etter to dager.


Støping av forskaling

Tegningen viser forskaling til en enkel trapp. Må du ha flere trinn, bygger du videre. Sørg for at armering fra for eksempel fundamentet stikker opp i forskalingen før søylen støpes. Skal du sikre at en støp på fjell ikke glir sideveis, må du forankre den.


Tradisjonell forskaling av mur til uthus. Instruksjonsfilm som viser hvordan du setter sammen en fundamentforskaling for å støpe et. Kostnaden av forskalingen avhenger av hva som skal støpes. Er det snakk om et garasjegulv, vil man havne i nedre prisklasse.


Støping av forskaling

Skal man derimot støpe bueganger. Har du et garasjegulv som skal støpes, eller har du sett ut betongvegger? Betong er et allsidig materiale som kan brukes til mye.


B xL, forskaling er 2xmed 2xskrudd på yttersidene for å ta av den lille svaien som har vært på 2x8. Har sett tilfeller der forskalingen. Byggegropen er klar med pukk. Slipper å bygge forskaling.


En stor fordel er at man slipper arbeidet med å bygge opp forskaling, for så å vente på at betongen skal herdes, før. Høyden på veggen som skal støpes må bestemmes og markeres på forskalingen. Bruk gjerne laser eller nivelleringskikkert.


For å få en fin overflate på betongen. Armer, støp og bearbeid den ferdige flaten! Sjekk at bakken er såkalt ” normal byggbar” før du lager en forskaling for støping av betongdekke. Lilleskog forskaling er godkjent for ansvarsrett.


Vi er for det meste på det private marke men har en del støping for byggefirma, bl. Hedalm Anebyhus. Ensidig forskaling. Støp og puss av gulv.


Be leverandør om anbefaling i forhold til type og tykkelse. Hvis såle eller ringmur ikke er støpt i forkant må det etableres forskaling. Denne kan lages som en. Vi utfører betongarbeider for bygg- og anleggsbransjen.


Lang erfaring og pålitelig. Kontakt oss for et tilbud på neste byggeprosjekt! Kvalifisert bistand gjennom hele byggeprosessen. Våre medarbeidere har spesialkompetanse innen mur, støp og forskaling, og vi samarbeider tett med våre.


Før støpingen må dimensjoneringen av komponentene kontrolleres og po- sisjoneringen av veggfestene må planlegges. Den ”andre” siden av ensidige for. En skiller mellom forskaling for vertikale konstruksjoner, vegger og søyler, og forskaling.


Har omtrent meter mur som skal byttes ut og bygges opp på nytt. Vi har pris på klargjøring, men trenger pris på selve forskaling og støping.


Feltundersøkelsen inneholder en støp uten heftforbedrende tiltak og en støp med geonett i forskalingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.